ИТ Новини

Apple получи разрешение за строеж на нова база.


Новата база на Apple, която стана известна с това, че прилича на космически кораб, официално получи одобрение за строеж. Според сведенията градският съвет в Купертино е одобрил проекта и всичко е готово за технологичния гигант да започне грандиозния строеж.Очаква се новата база да е с размери от близо 260 хиляди квадратни метра. Преди обаче Apple да започне строежа, то градският съвет трябва да се събере отново и да обяви крайното си решение на 15-ти ноември. По всичко изглежда обаче, че компанията ще получи разрешение и още в близкия месец ще започне да изгражда новата си база.
Първата стъпка на технологичния гигант ще е да бъдат разрушение всички сгради в региона. Очаква се цялата работа по разрушаването да приключи до края на годината. След което в първите месеци на 2014-та година компанията планира да започне и строежа по новата база.

Изпълнителният директор на Аpple Тим Кук дори побърза да изрази радостта си от решението на градския съвет на Купертино в официалната си страница в Twitter:

„Нашият дом на иновация и креативност в поне близкото десетилетие. Градският съвет на Купертино одобри искането на Apple за изграждането на нова база“ написа ИТ експертът в социалната мрежа.

Идеята за сграда, наподобяваща космически кораб, всъщност води началото си от Стив Джобс. Според сведенията основателят не Apple е искал по този начин да демонстрира на света за пореден път иновативността на американския технологичен гигант. Очаква се новата сграда да е четириетажна и голяма част от нея да е изградена от стъкло. В нея Apple ще опита да намери място на близо 14 хиляди работници, което е с пет пъти повече отколкото предлагат сегашните бази на компанията.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu