Новини

Започва Летният фестивал на София

Sofia Summer Fest отваря врати с вход свободен

Sofia Summer Fest започва този четвъртък, 20-и август с участие на емблематичния DJ Ради от Metropolis, филмът за легендарния футболист Пеле и музикалното участие на Неделяна Христова и Лазар Кисьов. Мястото на събитието е Южен парк II зад музея „Земята и хората“ и зад Софийски Арсенал – музей за съвременно изкуство, до метростанция „Европейски съюз“ и хотел „Хилтън“.

Започва Летният фестивал на София - Столица.bg

Всичко на територията на фестивала ще се случва съобразно мерките, правилата и ограниченията наложени от COVID-19.

„Предстои месец и половина спектакли, кино и музика на открито“, споделя Борислав Чучков, един от създателите на фестивала.

Фестивалът ще предложи на посетителите разнообразна храна и над 6 вида наливна бира, както и 50 вида бутилирана бира от Биротерапия. Rolling Dog ще имат свой ресторант за хот-дог. За почитателите на бургери, ще се грижат от Boom Burgers, a Freeride Kitchen ще предлагат разнообразно меню само с качествени български продукти. Restobar Giradino пък ще предлагат пици.

Откриването на Sofia Summer Fest ще бъде в четвъртък от 16:00 ч. След това от 18:30ч. ще бъде показан филмът за футболиста Пеле: Раждането на една легенда, който ще се излъчи с подкрепата на Български спортен тотализатор, а финал на вечерта от 20:30ч., ще сложи поп певицата Неделяна Христова, която ще пее заедно с Лазар Кисьов.

Откриването на фестивала е с вход свободен.

На 22-и август, събота, зрителите ще могат да се забавляват с класиката от Сърбия „Когато порасна, ще стана Кенгуру“, която ще бъде показана от 20:00 часа. Преди това от 16:00 за доброто настроение ще се грижи DJ Ради. Входът за целия ден е свободен.

На 23-и август, неделя, стартира програмата за най-малките с представлението „Макс и Мориц“ на театър Възраждане, от 11:00 часа. От 20:00 часа ще забият SEVI, които се нареждат сред най-успешните рок групи в България през последните 10 години. Билети ще бъдат пуснати в мрежите на Eventim и Ubro от понеделник.

На 24-и август ще бъде показан филмът „Маймуна“ на режисьора Димитър Коцев – Шошо, с участието на Радина Боршош, Юлиан Вергов, Ана Пападопулу и др. Филмът се излъчва в рамките на инициативата „Кино за равнопоставеност“ и след него ще има дискусия. Вход свободен

На 25-и август от 20:00 часа почитателите на Иво Димчев ще могат да се насладят на концерт-пърформанс. Димчев е популярен със своята пъстра смес от танц, театър, музика и фотография. Билети за концерта ще могат да бъдат закупени в мрежите на Eventim и Ubro от понеделник.

Билети събитията ще бъдат пуснати в понеделник

Фейсбук страница на фестивала: https://www.facebook.com/sofiasummerfest/

Sofia Summer Fest – Открито за култура!

Фестивалът се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата и община Триадица, както и благодарение на Фикосота, Български спортен тотализатор, Биротерапия и Първа инвестиционна банка.

Място на провеждане – Южен парк II зад музея „Земята и хората“ и зад Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство, до метростанция „Европейски съюз“ и хотел „Хилтън“

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu