Новини

Google Earth помага на полицаите в откриването на марихуана



Полицията в Орегон, САЩ се сдоби с нова сателитна технология в борбата с престъпността. Любопитното в случая е, че новата технология всъщност не е особено нова и дори е достъпна за всички интернет потребителите в цял свят. Става въпрос за услугата на Google Google Earth, чрез която органите на реда ще опитват да открият плантации на марихуана.

Новият начин на залавяне на престъпниците дори вече даде резултат. Късно снощи полицаите в Орегон заловиха мъж, който отглежда своя собствена плантация с нелегалното растение. Според сведенията на Grants Pass Daily Courier органите на реда са получили сведения, че Къртис Крофт отглежда марихуана в собствения си дом. Поради липсата на разрешително за обиск, полицаите решили да проверят тези твърдения чрез Google Earth. В крайна сметка тази тактика се оказала повече от успешна и органите на реда ясно видели правотата на твърденията, че Крофт отглежда марихуана в двора си.
Впоследствие полицаите проверили и със самолет, за да са напълно сигурни, а едва няколко часа по-късно Крофт бил арестуван. Според сведенията престъпникът е разполагал с три пъти повече количество от нелегалното растение, отколкото е медицински позволено за някои хора.

Това обаче не е първият случай, в който Google Earth помага на полицаите. Всъщност органите на реда в САЩ използват услугата от 2005 г.

Към момента не е ясно колко точно са полицаите в САЩ, които използват Google Earth, но едно е сигурно – услугата на Google предлага много по-евтин начин на разследване от въздуха, отколкото ангажирането на самолет или хеликоптер. Единственият проблем е, че гледаните снимки може да от преди седмица, месец или дори година.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu