Забавно

Google Meet въвежда и миризми при конферентните обаждания

НА ЕДИН КОЛ РАЗСТОЯНИЕ – Поредната иновация в конферентните разговори стана факт, като вече няма да се наслаждаваме само на видео и аудио връзка с колеги, клиенти и партньори в деловите разговори. Google Meet представя своята нова функция за дигитално пренасяне на миризми, с което общуването онлайн ще бъде още по-близко до живия контакт.

За целта специално устройство, свързано чрез bluetooth към компютъра или телефона, ще интерпретира сигнала и ще създава миризми в реално време, които на 100% съответстват с тези, които отсрещните устройства са “подушили” при останалите събеседници.

Според Google хората общуват с всички сетива и за да бъде едно онлайн събиране наистина “immersive”, конферентните колове трябва да спрат да подценяват обонянието. Така например, когато вашият колега се появи на екрана с напрегнат поглед и леко трепкащи в ритъма на стреса клепачи, ще може да го разпознаете и по специфичния аромат на студена пот, защото очевидно пак не е успял да свърши задачите си до дедлайна.

Очаква се колективите да бъдат по-склонни към overtime, ако в наставленията на мениджмънта се включи и миризмата на прясно изпечени бисквити и кафе.

Офисни зевзеци вече получиха предупреждения да не се обграждат с автомобилни ароматизатори, за да няма усещане за возене в такси в разгара на оперативката чрез миризми на лавандула, евкалипт и бор.

Същевременно от StorPool споделят, че в техните виртуални работни срещи ухае на професионализъм и доброто настроение. Разбира се, екипът се събира и неформално, като преобладаващата миризма тогава е на пица и бира.

Очаква се в следващата версия на Google Meet да бъде добавена и опция за „контрол на миризмите“ – функция, която автоматично ще филтрира “нежеланите аромати” от срещата, защото кафето на новия Senior Software Engineer е толкова силно, че Senior DevOps Engineer-ът не може да спи по три дни, ако го подуши.

Каквото и да носи бъдещето, едно е ясно – следващото “mute” по време на среща няма да е само за звука.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu