Новини

„Пиринско и Порн хъб“ -5000 лв. глоба за 19-годишен

Столичен инспекторат ще наложи глоба от 5000 лв. на 19 годишен мъж, заловен от служители на Общинска полиция, докато е драскал по фасадата на НДК, надписа „Пиринско и порн хъб“

С акт за установяване на административно нарушение се сдоби драскач на графити, дръзнал в неделния следобед да пише със спрей по една от страничните фасади на НДК, цинични надписи, в близост до вход А 3. Лицето е заловено от служители на Общинска полиция в момента на проявата. На нарушителя веднага е съставен акт за установяване на административно нарушение от бързо отзовали се на място, дежурни инспектори от Столичен инспекторат. Съгласно общинската Наредба за управление на отпадъците, поддържането и опазването на чистотата на територията на Столична община, предвидените глоби за нерегламентирано драскане и рисуване са от 100 до 5000 лв.

Снимка: Столичен инспекторат


С оглед циничния характер на деянието и то в условията на ситуация на въведено извънредно положение, ограничаващо безцелното движение на граждани на територията на СО, в случая Столичен инспекторат ще наложи максимално предвидената санкция от 5000 лв, въпреки собственоръчно написаното  в акта, разкаяние с текст: „ИзвиМявам се за делата си“, от страна на провинилото се лице.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu