Скъпи приятели, моля внимателно да прочетете и обмислите и приложите информацията:

От Милано, близък сътрудник на неправителствена организация, посветена на разпространението на здравни съвети, предава препоръките д-р Лидия Рота Вендер, хематолог и президент на АLT(Асоциация срещу тромбозата и сърдечно – съдовите заболявания) в Италия, която от години работи доброволно с тази нестопанска институция и обяснява какво представлява Короновирусът и как да се процедира в случай на възможна зараза. „ Вирусът не се спира с паника, а с интелигентност. От млад изследовател, който от кантон Шенжен , Китай беше преместен в Ухан, за да си сътрудничи с Целевата група, която се бори с короновирусната епидемия, ние с ентусиазъм получаваме и предаваме тази ясна, проста и достъпна информация за всички , като точно описват как вирусът се предава от един човек на друг и как може да въде неутрализиран в ежедневието ни. Коронавирусната инфекция не причинява простуден нос или кашлица с настинка, а суха и груба кашлица, това е най- простото за разграничаване.

Вирусът не издържа на топлина и умира, ако е изложен на температури по-високи от 26-27 градуса, поради което горещите напитки като инфузии, бульони или просто гореща вода трябва да се консумират обилно през деня. Тези горещи течности неутрализират вируса и са лесни и приятни за поглъщане. Избягвайте да пиете ледена вода или напитки с лед (кубчета) или сняг за тези в планината (деца). За тези, които могат, слънчеви бани. Коронавирусът е с голям размер ( диаметър 400 – 500 нанометра ), така че всеки плат може да го спре, не са необходими специални маски в ежедневния живот. Различно е положението на лекарите и здравните работници, които са изложени на тежки товари на вируса и те трябва да използват специално оборудване. Когато вирусът е на метални повърхности, той оцелява около 12 часа, поради което при докосване на метални повърхности като врати, уреди, транспортни парапети и др, ръцете трябва да се измият старателно и да се дезинфекцират с алкохолен гел по възможност. Вирусът може да живее вложен в дрехи и тъкани между 6 и 12 часа, обикновените детергенти могат да го унищожат, препоръчва са елементи, които не могат да се мият всеки ден да бъдат изложени на слънце и вирусът ще умре.

Както бе посочено : Първо вирусът попада в гърлото, причинявайки възпаление и усещане за сухота . Този симптом може да продължи между 3 и 4 дни. Вирусът пътува през влагата , намираща се в дихателните пътища , слиза в трахеята и се инсталира в белите дробове, причинявайки пневмония, която продължава около 5 или 6 дни. Как може да избегнете заразяване . Предаването на вируса обикновено става чрез директна инфекция, докосване на тъкани или материали, върху които се намира вирусът. Измиването на ръцете ви е от съществено значение. Вирусът оцелява в нашите ръце само за около 10 минути, но за това време могат да се случат много неща , триене на очите, докосване на носа – това позволява на вируса да влезе в гърлото ви. Ето защо , за наше добро и добро на всички , мийте ръцете си често.

Можете да се гаргарате вечер и когато можете през деня топла вода. Дезинфекцирайте компютърната клавиатура и мишката. Волан на автомобила

НОВИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Новият коронавирус на NCP може да не показва признаци на инфекция в продължение на много дни , преди които не е възможно да се знае дали човек е заразен. Но когато се появи температура или кашлица и отиде в болница, белите дробове са с 50% фиброза , вече е късно!

Експертите от Тайван предлагат да се прави проста проверка всяка сутрин:

Вдишайте дълбоко и задръжте дъха си за 10 секунди. Ако се постигне без кашлица, без затруднения или чувство на потискане и т.н., това показва, че няма фиброза в белите дробове, което показва липсата на инфекция. Необходимо е в тези критични моменти да се прави тази контрола всяка сутрин в среда с чист въздух.

Това са сериозни и отлични съвети от японски и китайски лекари, които лекуват COVID-19. Всички трябва да поддържаме устата и гърлото си винаги ВЛАЖНИ, никога СУХИ, трябва да пиете 2-3 глътки вода поне на 15 минути!!!

ЗАЩО? Дори ако вирусът попадне във вода или други течности през устата, той ще премине хранопровода директно в стомаха , където стомашните киселини ще унищожат, ОБАЧЕ ако не пиете достатъчно вода редовно, вирусът може да премине постепенно към дихателните пътища и оттам да стигне в белите дробове, където е реалната му среда за развитие и с него трябва да се справя вече имунната система.

Споделете тази информация със семейството, приятелите и познатите за солидарност и човешка взаимопомощ. ПОМНЕТЕ , ЧЕ ЧОВЕШКИЯТ ИМУНИТЕТ Е УНИКАЛНА СИСТЕМА, но страха и стреса ГО ПОНИЖАВАТ . ТАКА , ЧЕ БЪДЕТЕ СМЕЛИ И С ДОБРО НАСТРОЕНИЕJ))

 1,716 total views,  3 views today

Напишете коментар

By Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu