ИТ Новини

Започнаха да използват PS5 за добив на крипто валути

Собственици на PlayStation 5 са преустроили конзолата за добив на криптовалута. В интернет се появи снимка, потвърждаваща успешното стартиране на ETH майнинг на Sony PlayStation 5. Ако преди сте смятали, че копаенето на криптовалути на гейминг конзоли е невъзможно, неизвестен китайски ентусиаст вероятно може да ви убеди в противното.

От популярния технологичен портал Gizchina информираха за този експеримент наскоро, като публикуваха снимка, споделена от ентусиаста, на която е възможно да се види, че е постигнат добив с ETH с мощност 98,76 MH/s и консумация на енергия от 211W на най-новата гейминг конзола на Sony.

За да бъде постигната тази висока производителност обаче, е много вероятно конзолата да е била овърклоквана в допълнение към хакерската атака, тъй като по подразбиране и заводска производителност тя трябва да бъде еквивалентна на възможностите на AMD Radeon RX 5700 XT, която достига до 50 MH / s.

Според информацията това не е първият опит на същия китайски ентусиаст от такъв характер, предвид, че съвсем наскоро той започна добив на ETH на MacBook Air с най-новия процесор на Apple M1, който беше с приблизително висока производителност и за пореден път показваше многократно подобрените графични възможности на лаптопите на Apple, след като те преминаха към ARM-базираните чипове, произвеждани от самата Apple, заменяйки чиповете на Intel.

Накрая все пак искаме отново да припомним, че това не е потвърдена информация и може да е публикувана с цел шега. Засега няма сведения някой друг да е опитал подобен експеримент и да е вдъхновен от китайския ентусиаст.

Дори обаче добивът на криптовалута да бъде възможен с такава производителност на PS5, то това далеч не би било рентабилно за майнърите – предвид високата консумация на електрическа енергия, високото натоварване на конзолата, което със сигурност би довело и до бързо износване (а нейната цена никак не е ниска) и възможността за закупуване на по-евтин хардуер със същата производителност, така че вероятно този експеримент ще си остане по-скоро любителски и едва ли подобни преустроявания на PS5 ще станат ежедневие.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu