Новини

Видео показва как автопилотът на Tesla избягва изхвръкналото колело на катастрофирал автомобил

Водач на електромобил на Tesla показа как включеният автопилот е избегнал колелото, изхвърчало от автомобил, който е катастрофирал непосредствено пред него. Случилото се е заснето от видеорагистратора на електрическия автомобил.

TeslaCam е интегрираната система на Tesla, която използва камерите на автопилота за заснемане на околната среда, като по този начин играе ролята на видеорегистратор, който заснема всичко случващо се в близост до електромобила.

През изтеклите няколко години TeslaCam засне видеата на редица ужасяващи ситуации и помогна за залавянето на мнозина престъпници.

А сега клип, заснет от TeslaCam започна да се разпространява подобно на компютърен вирус, понеже показва как автопилотът на Tesla леко, но напълно достатъчно променя траекторията на електромобила, за да избегне идващото насреща колело на катастрофиралия отпред автомобил, което се движи с променлива скорост и има почти непредсказуемо поведение.

Във видеото се вижда как водачът на електромобила следва обикновен автомобил, който изхвърча доста високо във въздуха, след като колелото на намиращия се отдясно пикап се отделя и попада точно под купето на автомобила.

Ситуацията не изглежда чак толкова опасна, но реакцията на автопилота на Tesla явно е по-бърза от човешката – той моментално променя движението на електромобила леко надясно, точно колкото да избегне движещото се насреща колело и да не допусне прекаленото сближаване с друго превозно средство отдясно на електромобила.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu