Забавно

Концертът на Ед Шийрън в София на 31 август: Най-важното, което трябва да знаете

България отдавна се радва на много и най-различни концерти през цялата година, но най-мащабният и дългоочакван за 2024 г. е този на световната звезда Ед Шийрън. Помните, че при пускането на билетите системата за онлайн продажби “заби” от небивалия интерес. В крайна сметка билетите са разпродадени, а до самото шоу на 31 август остават броени дни.

Имайки предвид, че това ще е един от най-посетените концерти в България изобщо, е добре да се запознаете с най-важните правила, изисквания и добри практики, за да сте подготвени и да си изкарате максимално добре.

Впрочем, организаторите на концерта изпращат регулярно важна информация до всички, които са закупили билети, така че всеки един да бъде информиран за най-чаканото музикално събитие у нас за тази година.

Важното преди концерта. С автомобил или градски транспорт?

Както знаете, Ед Шийрън ще пее на Нациолен стадион “Васил Левски”. Сцената за концерта ще бъде 360-градусова, което означава, че капацитетът за зрители се увеличава драстично спрямо концертите, в които сцената се поставя от едната страна на терена и местата зад нея стават неизползваеми. Според информация на Fest Team зрителите ще бъдат над 60 000.

Да, около стадиона има къде да се паркира, има синя зона, както и райони без зона, които са сравнително близо до мястото на концерта. Но най-добре не разчитайте на това. Използвайте градския транспорт и се постарайте да бъдете в района на стадиона по-рано. Ако не живеете в града и се налага да използвате автомобил, паркирайте го близо до спирка на градския транспорт или метрото, с които после да се придвижите към стадиона.

Линии на градския транспорт, които стигат до Национален стадион “Васил Левски”:

Метролинии 1 и 4 – станции “Стадион “Васил Левски” и “СУ Св. Климент Охридски”

Метролиния 3 – станция “Орлов мост”

Автобуси: 76, 84, 184, 204, 213, 280, 304, 604

Тролейбуси: 3, 4, 5, 11

Не отивайте в последния момент

Знаем, че е лято, горещо е и не ви се стои на слънце. Но по-добре да предвидите повече време (както и търпение) и да отидете по-рано. Колко по-рано? Нашият съвет е най-малко 2-3 часа преди концерта, тъй като за Ед Шийрън ще има наистина много хора. Така ще имате време да се ориентирате точно през кой вход трябва да влезете, откъде трябва да минете и ако има опашки, да се наредите и да сте сигурни, че ще успеете да влезете.

Според информация от организаторите от Fest Team около стадиона ще бъде изградена специална фестивална зона, в която ще има възможност за закупуване на храни, напитки и мърч.

Билетите

Започваме с най-важното за билетите – задължително трябва да влезете в зоната на събитието заедно с основния купувач на билетите ви. Ако ваш приятел е закупил билетите ви, всички заедно трябва да влезете на концерта.

Обикновено на билета е написано дали е необходимо да бъде напечатан. В повечето случаи това не е необходимо, но трябва да сте подготвили файла на своя телефон, за да можете да го предоставите при проверката бързо и да не задържате опашката. Бъдете готови да ви бъдат поискани документи за самоличност. Ако решите да разпечатате билета си, внимавайте как го сгъвате и гледайте да не повредите мястото, на което се намира баркодът/QR кодът на пропуска.

Ако по някаква причина не успявате да откриете билета си в телефона или нямате връзка с интернет и не сте разпечатали билета си, на място в района на стадиона ще има каса на Ticket Station, където ще ви съдействат.

От световния промоутър АEG и българския му партньор Fest Team на 20 август разпространиха официална информация, че до стадиона ще се влиза през четири гейта – това са: Гурко, Метростанция, Розариум и Лозенец, които са отбелязани на самия билет и е от ключово значение за по-бърз и лесен достъп на публиката, входовете и техните номера да се спазват.

Възрастови ограничения

За концерта на Ед Шийрън на терена няма да бъдат допускани лица под 14-годишна възраст, а в седящите сектори – под 6-годишна възраст. Декларация за придружител ще откриете ТУК.


Важното за влизане на концерта

  • Снимане

Ако имате камера/фотоапарат със сменящи се обективи, няма да ви бъде позволено да влезете на стадиона. Малките апарати за лична употреба и камерите на смартфоните няма да бъдат проблем.

  • Вода

Обикновено се позволява внасянето на бутилка с вода до 500 мл, но специално за концерта на Ед Шийрън все още не е изрично уточнено.

  • Раници

Да, на всички концерти има ограничение за големината на раниците, тъй като те са обемни и в тях може да се сложат забранени предмети. Ако можете да избегнете раницата, най-добре го направете, за да не си създавате проблеми на входа, а и за да не пречите на хората около себе си с обемен багаж. Все пак, с малки раници (с вместимост до 10 литра) и малки дамски чанти ще може да се влиза на стадиона.

  • Забранени предмети

Стандартно на концерти е забранено внасянето на оръжия, малки ножчета, средства за самозащита, пиротехника, чадъри, храни и напитки, както и наркотични вещества. При прогноза за дъжд ще можете да носите дъждобран. Забранено е да се внасят всякакви аерозоли и други течности под налягане. Ако имате нужда от репелент, вземете кремообразен. Можете да носите необходими за вас медикаменти, включително и астма спрей, инсулинова спринцовка и т.н.

С всички общи условия на организатора на концерта на Ед Шийрън можете да се запознаете ТУК.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu