ИТ Новини

Геймърите ликуват: цените на видеокартите тръгнаха надолу

Началото на зимата бе запомнено с неприлично високите цени на най-подходящите за игри графични карти.
Но сега ситуацията започна да се променя. Майнърите, които доскоро закупуваха всички видеокарти още преди да стигнат щандовете на магазините, спряха да купуват всяка една видеокарта, дори и минимално подходяща за добив на криптовалута. Ритейлърите започнаха да намаляват цените и да стартират специални акции по продажби на графични карти.

Все още цените на видеокартите GeForce и Radeon и особено Radeon са далече от първоначалните. Но електронният ритейлър Newegg демонстрира невиждана щедрост. Магазинът предлага на част от купувачите 20% отстъпка за видеокартите Radeon RX Vega 64, произведени от Gigabyte и PowerColor. И двете графични карти се предлагат при цена $1099,99. Не е зле, но няма как да не си припомним, че миналото лято AMD обеща RX Vega 64 при цена $499.

С продуктите на NVIDIA ситуацията е по-добре. Тези графични карти не са така популярни сред копачите, в сравнение с Radeon. Така например, GeForce GTX 1060 6GB в newegg.com струва $359,99, а GeForce GTX 1070 – $549,99.

На европейския пазар дефицита на видеокарти залязва. В каталозите се появиха видеокартите от фамилията Radeon RX Vega и не се очакват проблеми с другите модели.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu