Планът за разрушаването на България

alab foster dales

Представяме ви статията и филма на журналиста Георги Тамбуев за американския план Ран ът, създадени през 90-те години/Идея за България

НАЧАЛОТО НА ПЪРВАТА СТУДЕНА ВОЙНА

Алън Фостър Дълес( Allen Foster Dulles) известен и с името(Allen Welsh Dulles)-заявява на учредяването на ЦРУ 1945 г. , като тези негови думи стават доктрина на Студената война,  започната две години по късно-от 1947 г.:

“Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици… наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ – руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата – всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството – с една дума, всякаква безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене – всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел…честност порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото… Простащина и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове. Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става… Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”.

james baker2ВТОРАТА СТУДЕНА ВОЙНА

След разпадането на сиц.системата в Източна Европа след 1989 г. САЩ спуска нова информационна желязна завеса и започва  Втората студена война, като “модерира” по свой опит и подобие създаващите се нови политически елити на “младите демокрации” в Източна Европа и ги направи добра играчка в техни ръце за провеждане политиката на САЩ в Европа”Разединяване Европа на две, за “Слаб ЕС”и не позволи сътрудничество между ЕС и Русия”,  младите демокрации от източна Европа нищо да не знаят за постиженията на западноевропейците и тяхната реална демокрация.
През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър почти повтори думите на Алън Фостър Дълес и заяви пред техния конгрес:
“Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив”.
  
(Как САЩ успя да моделира източноевропейските млади демокрации и защо западноевропейските стари демокрации, достигнали най- високо развития демократичен модел в света, спрямо който американската демокрация се намира в “юношеска възраст”, не помогнаха на източноевропейците в техния начален път на демокрация “Идея за България” възнамерява да разкаже в специален анализ в страниците на настоящия сайт)


1990 г.- БЪЛГАРИЯ И НАЧАЛОТО НА УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА

След избухването на демокрацията  правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят “Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм”. Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти.

Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага  стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва в България.

Интересно е да се знае, че докладът по “Проекта Ран-Ът” е приет от Народното събрание с ръкопляскания, а по един екземпляр от него е получил всеки от депутатите.

При представянето на проекта в пленарната зала, Андрей Луканов заявява: “Програмата съдържа рационални елементи и от двете платформи – на БСП и СДС, както и съгласуваните между двете основни политически сили идеи в периода преди и след изборите”. И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България.

Това е практическият план по който се провежда разорението на България от всички правителства от 1990 г. до днес. Без да се запознае с този фундаментален документ, българинът няма как да разбере света около себе си и епохата в която живее.  Той е изработен по поръчка на превратаджиите от 10 ноември 1989 г. от Националната търговска камара на САЩ, в тайна от  целия български народ. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва у нас. Това е най-стриктно спазвания документ в България от 1990 г. до днес.

Става дума за един проект за прехода към пазарна икономика в България. Това само по себе си не го прави престъпен. Престъплението се състои в методите и средствата, заложени в него за постигане на целта

Благодарение на проекта “Ран-Ът” сега българската икономика е в руини и България е върната със 100 години назад в своето развитие, унищожени са всички социални завоевания на народа ни, добити с толкова труд и лишения, нацията измира и се топи интелектуалния й и културен потенциал, а богатите стават все по-нагли и отчуждени от болката и страданието на народа…

Имената на българските икономисти, участвали в Проекта “Ран – Ът”

1. Професор Иван Ангелов – старши икономически съветник на министър-председателя Венцислав Антонов (ВИИ “Карл Маркс”)
2. Румен Аврамов – Икономически институт, БАН
3. Валери Борисов – юридически съветник в Министерството на икономиката и планирането
4. Д-р Венцислав Димитров – Икономически институт, БАН
5. Д-р Генчо Димов – старши икономист в Министерство на външноикономическите връзки
6. Стою Дулев – заместник-министър на икономиката и планирането
7. Д-р Никола Гълабов – Икономически институт, БАН
8. Професор Илия Георгиев – Икономически институт, БАН
9. Д-р Румен Георгиев – генерален директор, Минералбанк
10. Димитър Костов – заместник-министър на финансите
11. Д-р Иван Костов – ВМЕИ “Ленин”
12. Емил Хърсев – ВИИ “Карл Маркс”
13. Татяна Хубенова – Икономически институт, БАН
14. Д-р Димитър Иванов – Икономически институт, БАН
15. Професор Лилия Каракашева – главен директор, Министерство на външноикономическите връзки
16. Д-р Найден Найденов – заместник-министър на икономиката и планирането
17. Д-р Невяна Кръстева – научен сътрудник, Министерство на външноикономическите връзки
18. Георги Панков – заместник-министър на икономическата реформа
19. Професор Огнян Панов – директор, Институт по държавно и стопанско управление
20. Атанас Папаризов – генерален директор, Министерство на външноикономическите връзки
21. Д-р Огнян Пишев – старши икономически съветник на президента
22. Д-р Иван Пушкаров – Икономически институт, БАН
23. Професор Димитър Шопов – заместник-председател, Комитет по труда и социалното осигуряване
24. Боян Славенков – Икономически институт, БАН
25. Професор Стефан Стоилов – министър на икономическата реформа
26. Професор Милчо Стоименов – ВИИ “Карл Маркс”
27. Професор Тодор Вълчев – Икономически институт, БАН
28. Христина Вучева – Научно-изследователски институт, Министерство на финансите
29. Венцислав Антонов – ВИИ “Карл Маркс”

Идея за България ви редоставя на вашето внимание и един видеоклип на журналиста Георги Тамбуев и колектив създатели, където описан на кратко плана на САЩ за съсипването и ограбването на България.Клипът е майсторски направен, личи високо ниво на екипа създатели, музиката е много подходяща и добре подбрана.

МНЕНИЕ НА “ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ” ЗА “ПЛАНА РАН ЪТ” И ПРЕДЛАГАНИЯ ВИДЕОКЛИП

Планът “Ран Ът” води България по стъпките на неолибералния англосаксонски(на САЩ и Англия) обществен, икономически, социален и демократичен модел на управление на държавата, с изхвърляне държавата от всякъде, с липса в нея на социални функции и ясно разделение на обществото на класи и социални слоеве,  отдалечава България от по-високо демократичния и високо развит социален  модел на страните от континентална Европа с равнопоставеност в обществото  и продължаващи да живеят и в 21 век под въздействието на идеите на Първата и Втора Френска революция-18 и 19 век.

НО,  тъй  като българското общество е далеч по-бедно от англосаксонците, няма техните финансови възможности, реализацията на “планът Ран Ът” прави България и българите още по-бедни, отрича правото да се образоват и лекуват равнопоставено в обществото, отрича възможността за равен шанс на всеки гражданин в бизнеса и обществените процеси с помощта на държавата, както е в другата Европа и води българското общество към недоразвития американски модел на демокрация, намиращ се в “юношеска възраст” спрямо “зрялата възраст” на демократичния модел на западноеворпейските развити страни и демокрации от континентална Европа.

Освен това “планът Ран Ът” развърза ръцете на новосъздалата се политическа класа в България след 1989 г. моделирана от САЩ, с най-мафиотски методи да заграби държавната собственост и да се изроди в нова и престъпна олигархия, с цената на  живота на няколко милиона българи.

“Идея за България” НЕ е изцяло съгласна със съдържанието на клипа и  особено с изводите, които се правят накрая. Считаме, че описанието на плана и главите герои в него са представени реалистично, но не и бъдещето на българския народ.То е обрисувано много песимистично и ЕС и Европа се представят за врагове.

Това не може да бъде реалното бъдеще на България. Човешката история  има богат опит и предлага хиляди решения, специално в най-новата ни история.
Въпросът е да се познава историята на човечеството добре, най-важното от историята на Европа,  в която живеем и да черпим идеи от там с пълни шепи.Развита Европа е достигнала най-големите върхове в Света по отношение на обществено развитие и модел на демокрацията си- реалната/истинката демокрация, за разлика от фасадната/ представителна демокрация на САЩ – намиращи се в съотношение “юноша” ( на САЩ)и “възрастен” (на Европа).

България е в Европа и ние трябва да следваме Европейския обществен модел в своето развитие, за да спрем прилагането на “Ран Ът” у нас и ликвидираме последиците му.

Ние вярваме дълбоко, че  страна като нашата България, с най-старата държавност в Европа, оцеляла в своето дълго 1300 историческо и държавно развитие, има бъдеще!

Благодарим на създателите на видео клипа  и неговия главен създадел посмъртно– журналиста и писателя Георги Тамбуев за огромния вложен труд и прекрасното преживяване!!!!!

ЕТО И САМИЯТ “ПЛАН РАН- ЪТ”, КОЙТО ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ ВЪВ ВИД НА ДОКЛАД, ИЗНЕСЕН ОТ АНДРЕЙ ЛУКАНОВ 1990 Г.:

ДОКЛАД
върху
проекта за икономически
растеж и преход към
пазарна икономика в
България
 

Подготвен от
Фондацията на Националната Камара на САЩ
за
Народна Република България

Ръководство и редактиране:
Ричард Ран, САЩ
Роналд Ът, САЩ
National Chamber Foundation
1615 H Street, NW.
Washington, DC 20062, USA

 3,591 total views,  9 views today

Напишете коментар

Admin

http://Chat.FreeUniBG.eu