ИТ Новини

Днес е Денят на системния администратор

Всяка година в последния петък на месец юли администраторите на корпоративни и домашни мрежи, бази данни, пощенски системи, програмни комплекси и други „бойци на тихия фронт“ отбелязват своя професионален празник – Денят на системния администратор. Или, в американския му вариант, Денят на благодарността към системния администратор (System Administrator Appreciation Day).

Казват, че професията на сисадмина е подобна на тази на лекаря – ако всичко работи добре, никой не си спомня за него, но ако спре да функционира, изведнъж всички се сещат за него и го молят за помощ. За основател на празника се счита американецът Тед Кекатос – системен администратор от Чикаго, който сметнал, че, макар и само веднъж годишно, системните администратори трябва да почувстват благодарност от страна на потребителите. За първи път ставащият все по-популярен празник е отбелязан на 28 юли 1999 година.

Празникът уверено излиза и на международната арена – освен в Америка, той вече се отбелязва и по целия останал свят. На този ден е прието да бъде отдавано дължимото на хората, осигуряващи функционирането на корпоративните мрежи и компютри, от които в крайна сметка зависи успешната работа на компаниите.

И нещо повече – ако четете това, благодарете на системния администратор и помнете, че той или тя е само един от стотиците или дори хиляди хора, благодарение на чиято работа във Вашата пощенска кутия идват безпроблемно електронни писма, осъществявате връзка по интернет с всяко кътче на планетата или четете любимите си сайтове.

Още веднъж честит празник на всички администратори и ако още не сте си намерили подходящ повод да прекарате петъчната вечер с приятели, се надяваме, че ви даваме такъв!

https://sysadminday.com/

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu