IT компании се отчаяха за работна ръка, освен високи заплати и глезотии вече обещават да се работи по наистина интересни неща

5000 СТАРТОВА ЗА ВКЛЮЧВАНЕ НА КОМПЮТЪР – Конкуренцията в бранша на информационните технологии за набиране на работна ръка, крак, хобот или пипало се ожесточава.

Сред множеството креативни бонуси като възможност за работа от село, лична филипинска масажистка всяка сряда и допълнително здравно осигуряване за домашния хамстер, компаниите все повече примамват труженици и с типа работа, който ще се изисква от тях.

“Напоследък отказваме добри сделки за проектите, които захващаме, защото нашите специалисти ги определят като скучни. Бази данни, финансови инструменти – това са все изрази, които не възбуждат към трудов устрем кандидатите за работно място при нас” – обясняват от водеща IT компания.

атова предприятията примамват все по-често специалисти с проекти като разработка indie-игри, хакване на НАП или понякога дори просто гледане на сериали в Нетфликс без никакви работни задачи.

“Вече успяхме да привлечем няколко senior .NET developer-и, като освен заплата по 12 000 лв и работно време от 12 минути седмично, им обещахме да работят само да гледат мемета.”

 192 total views,  1 views today