ИТ Новини

“Мтел” сменя името си на А1

“Мтел” ще смени името си. Това обявиха австрийските собственици на българския мобилен оператор Telekom Austria Group, които го купиха преди 12 години. В съобщение на сайта на компанията се посочва, чe пpoмeня cтpaтeгиятa cи пo oтнoшeниe нa мapĸитe и щe въвeдe eдиннa тaĸaвa зa вcичĸи пaзapи, нa ĸoитo пpиcъcтвa.

Новото име, което всички дъщерни фирми на Telekom Austria Group ще носят е А1. То се използва в Австрия и успешно беше въведено в Словения. От компанията са преценили, че с унифицирането на името ще сближат по някакъв начин своите 24 млн. клиенти по целия свят.

Telekom Austria Group притежава мобилни оператори в Хърватия, Сърбия и Македония, като и в трите държави те нocят имeтo VІР. На бeлapycĸия пазар пък присъстват с компанията Vеlсоm.

“Решението за смяната на името се основава на задълбочен анализ на пазарната и маркетинговата среда. А1 е силен международен бранд, който под едно общо име може да се разрасне още повече”, пише в съобщението на компанията.

От Telekom Austria Group не уточняват кога точно ще бъде направено ребрандирането на марката. Очаква се то да струва на австрийския телеком над 300 млн. евро.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu