ИТ Новини

Цената на биткойна за първи път превиши $2000

На 20 май валутният курс на биткойна превиши $2000. Информацията е на борсите Coinbase и CoinMarketCap, които отбелязаха, че от началото на 2017 година цената на цифровата валута е нараснала над 2 пъти.

В 10:30 часа на 21 май, биткойнът се търгуваше при цена $2082,5. Капитализацията на тази цифрова валута към 15 май нарасна с почти $7 милиарда и достигна $34 милиарда.

Ръстът на цената на биткойна се дължи на няколко основни фактора. Един най-силните е признанието на Bitcoin от Япония. В началото на месец април японското правителство взе решение да легализира биткойна и сега той е официално платежно средство в тази страна.

Другият основен фактор за ръста на тази криптовалута е липсата на политическа и финансова стабилност в света. Много финансови аналитици са обезпокоени от това, че Доналд Тръмп не може да изпълни обещанията си относно данъчната реформа. Друга причина за безпокойство е ситуацията в Бразилия, където депутатите поискаха оставката на Мишел Темер, за който се твърди, че е предлагал подкупи.

Съоснователят и ръководител на хонконгската борса Gatecoin Аврелиан Менант (Aurelien Menant) прогнозира, че до края на 2017 година курсът на биткойна може да превиши $3000. CNBC отбеляза, че декемвриската прогноза на икономиста на Saxo Bank Стин Якобсен, който прогнозира през 2017 година биткойн курс от $2000 долара, е бил съвършено прав.

Напишете коментар

Admin
http://www.FreeUniBG.eu
http://www.FreeUniBG.eu