Новини

Христофорос Аманатидис-Таки си направи уеб сайт

Image result for taki.bg

Соченият за наркобос Христофорос Аманатидис-Таки, който към момента пребивава в Дубай, си направи уеб сайт.

Името на домейна е taki.bg и в него има информация основно за Христофорос Аманатидис. Сайтът е фиктивен и видимо направен с комерсиална цел. Както Crimes единствено писа, месечно търсенето на информация за Таки в Google достига 200 000 търсения.

Цената на домейн-името е 48 евро и то е регистрирано чрез френската компания Netim. Няма информация кой всъщност е реалния регистрант на името. Сайтът обаче използва услугите на българската компания за хостинг „СуперХостинг.БГ“. Приближени до Таки коментират, че от два месеца неизвестни лица регистрират блогове, лични профили и малки уеб сайтове от името наТаки, които видимо са направени със SEO оптимизационна цел.

Това техническо съкращение означава “Search Engine Optimization” и се използва за извеждане на уеб сайтове на по-предни позиции при търсене в Google.

В регистрираните профили в социалните мрежи е пълно със снимки на различни лица, които нямат общо като външен вид и народност.

Снимките, които фигурират и на трите места са основно от Дубай, но нито една не е на бившия бос от ВИС, въпреки че е използвана функцията за отбелязване с неговото име. В раздел снимки в сайта, собственикът е посочил, че публикува материали, предоставени му лично от Аманатидис.

В taki.bg има информация за благотворителна дейност, пътувания и любопитна информация за Таки, в които информацията е фиктивна и няма връзка с дейността на Таки.

Предполага се, че сайтът е направен с комерсиална цел, чиято функция е да привлече търсещите информация за боса към сайта. С информация кой е собственика на хостинга и домейн името, където се намира сайта към момента разполагат само българската компания СуперХостинг и френската компания Netim, регистрирала името.

Както Crimes.bg писа по-рано днес, е възможно Христофорос Аманатидис-Таки да е в България към настоящия момент, подвизаващ се с чужда самоличност.

Последната официална информация за сочения за наркобос излезе през миналата година, когато той беше задържан от властите в Дубай, но по-късно беше освободен поради липса на доказателства за престъпната му дейност. За момента има данни единствено, че охраната около домът на Христофорос Аманатидис в кв. Бояна е увеличена.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu