ИТ Новини

ОАЕ ще строят град на Марс с размерите на Чикаго

Обединените арабски емирства обявиха план за създаването на град с размерите на Чикаго на повърхността на Марс. Докато американските компании имат по-непосредствен подход към колонизацията на Червената планета, ОАЕ гледат дългосрочно на идеята за установяване на човечеството там.

Планът за колонизация обхваща период от две десетилетия и носи името Mаrs 2117. Неговата цел е дизайна, строежа и населяването на човешка колония на Марс в средносрочно бъдеще.

Планът бе оповестен от управника на Дубай шейх Мохамед бин Раид Ал-Махтум по време на World Government Summit в града. Той потвърди сегашната идея на ОАЕ за изстрелването на космическата сонда Hope през 2020 г., която трябва да изучава Марс в орбита около планетата поне три години.

Самият проект за град предвижда население от 600 000 души. Така Mars 2117 се оказва един доста интересен дългосрочен план, който поне финансово е доста обезпечен, за разлика от честите критики към Илон Мъск, според които SpaceX не разполага с нужния бюджет, за да покрие разходите по проекта за достигане до Марс.

 

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu