ИТ Новини

Google търси пилоти за безпилотните си автомобили

 

Google продължава тестовете на своята компютърна система за управление на роботизирани автомобили и разкри нови работни места за пилоти-оператори на самостоятелно движещите се по улиците автомобили Lexus. Операторите трябва да изготвят подробни отчети за работата на изкуствения интелект, който управлява автомобила, а в случай на необходимост да поемат управлението.

Операторите ще работят по двойки от 6 до 8 часа дневно, 5 дни в седмицата. Единият непрекъснато ще стои зад волана, а другият ще съставя отчетите с помощта на лаптоп. Едно от основните изисквания за тази работа е отличното владеене на устен и писмен английски език и въвеждане на текст със скорост не по-малко от 40 думи в минута.

Работните места са за щата Аризона, а заплащането е $20 на час. Ръководителят на отдела за роботизирани автомобили на Google Брайън Торчелини (Brian Torcellini) обясни, че пилотите на робомобилите са важен момент от усъвършенстването на изкуствения интелект и осигуряват обратна връзка за специалистите.

Технологията за изцяло автоматично шофиране все още се разработва и не е готова за напълно автономна работа при всякакви ситуации на пътя. В проекта участват 23 лексуса, превърнати в робомобили, които изминаха общо 1,6 милиона мили в автономен режим. ИИ се справя все по-добре с неочаквани пътни ситуации.

 

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu