ИТ Новини

Windows 95 в браузъра

19-годишният шотландски програмист Андреа Фолдс (Andrea Faulds) създаде емулатор на оригиналната операционна система Windows 95, която работи в програмния прозорец на стандартните браузъри, без да е необходимо използването на допълнителни плъгини.

 

Уеб-порталът The Next Web допълва, че проектът се базира на виртуалната машина DOSBox и емулатора emscripten, който конвертира C++ кода в JavaScript команди, които се изпълняват от браузъра. Засега емулаторът не е съвсем идеален, понеже не дава възможност за стартиране на браузъра Internet Explorer в средата на емулираната операционна система Windows 95. При тестовете, Windows 95 се зареди в браузъра за около 40 секунди.

Но повечето програми работят без проблем – може да се стартира Notepad и текстовият файл създаден с негова помощ да се запише на десктопа, работят пасианса и другите игри. Емулаторът дори коректно генерира звуците на операционната система, включително и класическата мелодия при стартирането на Windows 95.

Ако се налага да се правят тестове със стари браузъри, то може да се използва специално създадения за тези цели емулатор. Програмистът Илия Креймър (Ilya Kreymer) от Сан Франциско създаде проекта oldweb.today, койт дава на потребителите възможност са усетят, какъв бе уеб-сърфингът от 1994 до 2014 години.

 

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu