ИТ Новини

Най-шантавите продукти от CES 2015

Е, технологичното изложение CES за 2015 година приключи. Видяхме много интересни устройства и услуги, нови модели телефони, коли и така нататък. Сега обаче ще обърнем внимание специално на една група от продукти, а именно – най-шантавитетакива, които се появиха на сцената на Consumer Electronics Show в Лас Вегас тази година. Да речем, че няма да ги подреждаме по странност, така че вие сами преценете кой е най-шантав от всички.

ВИЖ ОЩЕ: ТОП 5 НА НАЙ-ДОБРИТЕ ДЖАДЖИ ОТ CES 2015

Seer на Caputer Labs

 

СНИМКА: THE VERGE

Какво е едно технологично изложение без нова джаджа за виртуална реалност? Малката компания Caputer Labs показа ексклузивно своя „шлем“, който още е на ниво разработка и тестване. Какво означава това? Че освен да се чувствате все едно сте нахлузили шлема на Железния човек, не можете да правите с него нищо кой знае какво друго. Seer е 3D-принтиран, масивен и със слот, в който се поставя смартфон – основният източник на аугментираната виртуална реалност в случая. Огледалната повърхност от вътрешната страна на каската ви дава над 100 градуса полезрение. А… като се замислим, този смартфон сигурно здравата ще прегрява, докато си играете, да не се чудите после защо ви боли главата. Както и да е, пожелаваме на разработчиците от Caputer Labs успех с начинанието.

D-Link и техния AC3200 Ultra Wi-Fi рутер

 

 

 

СНИМКА: D-LINK

Имате нужда от нов рутер? Притежавате излишни 300 долара и искате той да прилича на робот нашественик от друга планета? Няма проблем – представям ви най-новото отD-Link – AC3200 Ultra Wi-Fi Router. Злокобният червен цвят на машинката само спомага за странния й вид, но това със сигурност не е най-шантавото при него. За близо 500-те лева, които ще дадете за рутера, ще получите една камара невероятни функции – четири LAN изхода за компютри и шест (да, шест) антени. Освен това, последният стандарт протоколи 802.11 и скорост от максимум 3.2Gbps, достъп до mydlink Cloud и два USB входа, за да може информацията от ваш външен хард диск да е достъпна на всичките ви устройства. Какво повече искате? Е, не може да ви претопли пицата, докато си стоите на компютъра, но пък това щеше да е малко прекалено, не мислите ли?

Lenovo Vibe Xtension Selfie Flash

 

Какво? Светкавица, която да ви помогне да си направите #selfie на недостатъчно осветено място? Дали това е една чудесна нова иновативна джаджа, преценете сами. Но определено Lenovo влизат в класацията на най-шантави продукти от CES при нас с тази „лампичка“. Според характеристиките й, тя се захранва през 3.5мм жакът на вашето Android устройство (все още има проблеми при ползването с iPhone) и тук се появява моят въпрос – ами ако аудио жакът на телефона ви се намира от долната страна? Знам че все повече компании вече ги слагат в горната част, но все пак… Както и да е – селфитата са на мода и това до някъде движи индустрията, давайки живот на такива джаджи, които иначе изглеждат изключително странно. Дали обаче Vibe Xtention Selfie Flash ще стане неразделна част от аксесоарите на любителите на селфита? Само времето ще покаже.

Elio и тяхната компактна кола

 

СНИМКА: THE VERGE

В ерата, когато електрическите автомобили все повече навлизат в живота на хората, една компания решава да заложи на старата технология двигател с вътрешно горене. Това са Elio, които ни представиха прототип на техния двуместен автомобил с три-цилиндров двигател, които твърдят, че е толкова икономичен, че изминава 100 километра с по-малко от 3 литра гориво. Точно така – това не е нито хибрид, нито електрически автомобил, но това не е най-шантавото от всичко. Колата прилича на нещо излязло от близкото бъдеще, а трите колела, на които се движи, допринасят за странния й вид. Според Elio, автомобилът ще излезе на пазара през 2016 година, когато и ще разберем колко би олекнал джобът с едно такова возило.

Mercedes-Benz F 015

 

СНИМКА: THE VERGE

Знаехте, че това се задава, нали? Ето една кола, която вече наистина идва от бъдещето, или поне от Mercedes искат да си мислим така. F 015 „Luxury in Motion“ е много шантав автомобил, който нямам търпение да видя по улиците – продълговатата кабина, която позволява седалките да се въртят на 360 градуса, автономното шофиране без нужда от човек зад волана, водород вместо гориво и шаси от подсилената с въглеродни влакна пластмаса. Ето това вече е нещо невероятно! Как бихте се чувствали, ако карате този автомобил? Като да карате Mercedes-Benz, но два века по-късно. Тепърва предстои да видим повече от тази кола, но определено смятам, че това е един от най-добрите продукти на тазгодишния CES изобщо. Съгласни ли сте?

Е, както казах в началото – преценете сами кой от тези продукти, изложени на CES 2015, е най-шантав (определено конкуренцията е голяма). И разбира се, споделете мнението си с нас. Секцията с коментари е ваша!

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu