ИТ Новини

Windows 95 и Doom на Android Wear ( Видео )

 

Мобилната операционна система Android стана популярна благодарение на огромните си възможности за настройка на системата и своята откритост. А понякога някои ентусиасти отиват наистина далеч, когато става дума за откритост на системата. Един от тези хора реши да покаже на какво са способни Samsung Gear Live и Android Wear, пускайки на тях Minecraft, а сега той е решил да отиде още по-далеч.

Разбира се часовникът едва ли ще бъде използван от обичайните потребители за игра на Doom, тъй като управлението изобщо не е удобно, което може да се види и във видеото, но факт е че самата възможност ни кара да си зададем въпроса колко далеч може да отиде една такава носима джаджа, като часовник, който може да осигури възможност за играене на игри.

За апогея обаче може да се разглежда възможността за стартиране на пълната версия на Windows 95 под управлението на Android Wear.

Да, системата е много бавна, а недостатъчната оперативна памет не позволява стартирането на някои приложения, но ентусиастът заслужава уважение, най-малкото защото е успял да го направи.
Идеята за стартиране на приложения и то на операционна система, която е предназначена за доста по-големи екрани върху часовника разбира се няма смисъл. Но тези възможности на първо място ни позволяват да разберем колко далеч са стигнали съвременните технологии от гледна точка на тяхната производителност.

Както знаете, Samsung Gear Live работи под управлението на Android Wear и е снабден с процесора Snapdragon 400, работещ на 1,2 GHz, 512 MB ​​RAM и 4 GB вградена памет. Разделителната способност на екрана е 320×320 пиксела.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu