ИТ Новини

Как да хакнем wireless мрежата на съседа с криптирана връзка WPA2 през Windows

Да точно така през Windows операционна система. Защо точно през Windows ? Ами при много от случаите когато търсите в google wireless hacking излизат варианти как се прави през Linux и по-точно как се прави през backtrack или kali linux. В интернет пространството е пълно, дори и в YouTube има доста добри клипчета как се прави с линукс и техните инструменти, да но много хора не знаят какво е линукс не знаят какво е liveCD или не знаят как да си направят bootable USB drive затова в тази тема ще опиша един много нестандартен и лесен вариант.

Предварително искам да спомена, че всичко по-долу е тествано в лабораторни обстоятелства. Всичко споменато в тази тема е направено в името на науката и не носим никаква отговорност за последици от злонамерени атаки направени от трети лица.

1. ще ни са необходими следните инструменти за целта ще трябва да ги свалим

– CommView for Wifi

– Elcomsoft Wireless Security Auditor

2. След като сте свалили тези два инструмента сте готови да преминете към следващатата стъпка същинската част на тази тема .

И така в момента на тази снимка сме свъразни към мрежата Virus FnD и искаме да разчетем паролата на съседската мрежа Ultimate която е криптирана с Wpa2-psk encryption.

Първото нещо от което се нуждаем е да съберем Wpa2 four-way handsake пакети на атакуваната мрежа. За целта ще изполваме инструмента CommView.

Отворете CommView и натиснете Start бутона

след което натиснете capture за да стартирате събирането на пакетите.

сега ще се покажат всички наични Access Point устройства, след което кликнете върху Tools и изберете опцията Node Reassoication ( ако тази опция не работи използвайте WiFi Alfa card)

сега изберете атакуваното рутерче в секцията Send a deauthentication request. Ще ви се покажат всички налични опции за това устройство.

След което натиснете бутона Send Now за да изпратите деафтентикационните пакети и изчакайте да се съберат пакетите.

следващото виде може да ви помогне със събирането на пакети.

След като са събрани достатъчно пакети идва време да ги запазим. Натиснете Save бутона и изберете файл формат Commview Capture Files (*.ncf)

Така приключихме със събирането на пакетите. Идва ред на втората програма.

Сега отваряме Elcomsoft Wireless Security Auditor за да кракнем (разкодираме) wifi паролата.

Трябва да импортнем файла записан от предната програма със събраните пакети. Натиснете на

Import Data tab > и изберете Import CommViewLog option.

След което програмата ще ви изведе информация за устройството и Multiple Handshake събрани пакети . Натиснете ОК.

следващата стъпака е да изберем Dictionary Attack. За целта натиснете бутона Start attack и изберете опцията Dictionary Attack.

след известно време инструментът ще намери търсената парола и ще ви я изведе.

този метод работи на същият принцип по който работят и инструментите под линукс Backtrak и Kali linux

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu