ИТ Новини

Таблетът в кухнята + най-добрата рецепта за брауни

Таблетът служи за браузване в мрежата, за гледане на филми в леглото или за по-пълноценно изживяване от геймплея на Asphalt. Таблетът обаче може да играе главна роля и в подвизите ви на готвач аматьор в кухнята, както установи опитът ми от миналия понеделник.

За изпълнението на следващия експеримент е необходима приятна компания, уютна кухня, подходящ таблет и остър нож на шеф-готвач. Използвахме Xperia Tablet Z на Sony, а защо е подходяща компания около котлона, дори да не сте от най-спретнатите готвачи, както и коя е любимата ми рецепта за брауни, моля, четете по-надолу в новия брой от рубриката XPERIAnce…

Каква е рецептата?

Рядко готвя по рецепта, но при десертите се налага, поне ако искате да постигнете някакъв предварително целен ефект, структура, вкус и т.н. Затова подпряхме Xperia Tablet Z на плота, отворих сайта на любимите Лора и Найден и потърсих за рецептата на брауни. Излязоха десетина варианта, но този, който ползвам, ми се струва изключително простичък, скромен на продукти и интересен за изпълнение.

  • 145 г натурален шоколад (аз използвам 2 шоколада = 180 грама)
  • 260 г краве масло
  • 4 яйца (на стайна температура)
  • 250 г захар
  • 140 г брашно
  • 140 г лешници (или други ядки)
  • щипка сол

+ Моята бонус съставка – 30-40 мл ликьор амарето

Таблетът в кухнята

След като прекарате няколко минути в бъркане на водна баня – отделно шоколадът с маслото и захарта с яйцата – смесвате ги и добавяте брашното + накълцаните ядки, ликьора и щипка сол. По рецепта се слагат лешници, но можете да импровизирате с орехи или бадеми, а за да ги нарежете, добре е да имате подходящата дъска.

 

Правилните инструменти

Рязането върху екрана на таблет обаче не е препоръчително, дори той да е с подсилено покритие, пък и стъклото е твърде хлъзгаво за стабилна работа. Така че оставете клиповете, които се въртят вYouTube, и ползвайте голяма дървена дъска.

Таблетът в кухнята

Не готвих в моята кухня и съответно не ползвах любимия нож, който е най-важното нещо за всяка рецепта. Е, в случая се справихме с близка алтернатива, а и ядките са всичко, което трябва да нарежете, преди да ги хвърлите в тигана за 3 минути, за да ги запечете и подсилите аромата им.

Таблетът в кухнята

3-4 минути на тигана са достатъчни за по-силен аромат на ядките

Остава да налеете сместа в подходящ съд за печене – форма за кекс или обикновена тава, в която сте поставили намокрена хартия за печене – и готово. Пече се на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути.

Таблетът в кухнята

 

Овладяване на хаоса

Когато си мислите, че всичко вече е приключило и сте оставили творбата спокойно се пече, обикновено забелязвате какво се е случило около котлона и мивката. Добрата новина е, че Xperia Tablet Z се справи геройски с всички издевателства. Не се трогна нито от пресятото върху корпуса му брашно, нито от пльоснатата върху дисплея му силиконова шпатула със следи от шоколад и лешници…

Таблетът в кухнята

Таблетът на Sony е защитен от прах и потапяне на 1 метър дълбочина за 30 минути

В ревюто на таблета вече е ставало дума за водо- и прахоустойчивото му тяло, но когато изпиташ тези качества в реална ситуация, разбираш какъв е смисълът от тях. Защото сте виждали видеото с Xperia Tablet Zпод вода в езерото, но много по-вероятно е да си пуснете музика на него с омазаните си в брашно пръсти, отколкото да решавате судоку в басейна.

След всичко това, идва време някой да измие чиниите и моментът за вашата реплика – “Нали аз направих десерта!”.

Таблетът в кухнята

 

За финал използвайте камерата на таблета, за да направите снимка на готовото брауни и да подразните приятелите си с нея. И не забравяйте – няма нищо лошо да споделяте снимки на храна в Instagram, стига да е приготвена от вас.

Таблетът в кухнята

 

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu