Забавно

12 храни, които тровят и окисляват тялото ви

Не можете да ядете много сладкиши , често се опирате на пикантни и мазни храни. Но „не твърде често“ не звучи толкова плашещо, колкото „никога“. Знаете ли, че има списък с 12 храни, които изобщо не бива да се ядат, никога и при никакви обстоятелства? В същото време рекламата и вкусът правят своето: купувате ги най-често и в повечето случаи дори не знаете защо не можете да спрете да ядете.

Първото нещо, което ви идва на ум, е бързата храна. Всички говорят за опасностите й, но продължават да купуват и да поглъщат безумни количества. Но списъкът, който беше съставен от редакцията ни , не се ограничава до един пържен картоф. Съдържа храни, които мнозина смятат за здравословни и се ядат ежедневно за закуска, обяд и вечеря. Не повтаряйте стари грешки.

Понички

Става въпрос за онези буйни с пудра захар, дошли при нас от западните страни. Такива апетитни сладкиши се пържат в масло от палмови ядки и към него се добавя ярък пълнеж с оцветители. Силно пържените понички имат лош ефект върху храносмилането, наранявайки лигавицата, трудно смилаеми и причинявайки ферментация.

Бял шоколад

Нека започнем с факта, че не можете да го наречете шоколад, защото какаото е само 35%, но има 24 ч.л. захар на блокче. Честата употреба на този продукт води до метаболитни нарушения , обостряне на заболявания на ендокринната и пикочно-половата система. Белият шоколад със сушени плодове и ядки има още по-високо съдържание на калории.

Чипс

Акриламидът се образува от картофено нишесте по време на производствения процес. Това е една от най-опасните канцерогенни храни. Редовното потребление води до ужасни последици. Но освен акриламид има и други също толкова „приятни“ фактори. Знаете ли, че за общите икономии на производителят го карат да използва едно и също олио повече от веднъж? Оттук и повишеното ниво на холестерола идва

Пържени картофки

В едно малко пакетче от любимата ви бърза храна има 500 kcal и 40% са трансмазнини, които провокират развитието на атеросклероза, рак и диабет . Учените са доказали, че те също са често срещани виновници за генетични промени. Добавете към това факта, че картофите са обилно поръсени с подправки. Последните водят до хипертония, инсулт, инфаркт и уролитиаза.

Рибни пръчици

Риба – да. Рибните пръчки не. В производствения процес се използват само пресни суровини. Но ако на опаковката пише „Бяла риба“, преминете. Към такъв продукт се добавят наред с други оцветители и мононатриев глутамат . За децата и бременните жени са строго противопоказани.

А вместо това, нишесте и много калории. Гликемичният индекс е много висок. Следователно увеличаването на кръвната глюкоза и спирането на процеса на разграждане на мазнините. Съдържанието на фибри в белия хляб е незначително, така че захарта се усвоява по-бързо .

Солени бисквити

Съдържанието на калории в крекерите варира около 350 ккал на 100 г. Ако купувате и консумирате такива бисквитки много често, скоро ще започнете да трупате килограми. Възможно е дори да страдате от запушване на кръвоносните съдове и токсини в тялото . Децата изобщо не могат да ядат това.

Мляко

Пълномасленото мляко е една от причините за появата на акне. Често го наричат ​​убиец на кожата и кръвоносните съдове. Млякото също измива калция. Изненадан ли си? Заедно с калция, казеинът, мощен окислител, идва от млякото . Благодарение на калция, човешкото тяло неутрализира киселинността. Ако тялото не може да абсорбира казеин, тогава той навлиза в бъбреците. Оттук и идва появата на камъни.

Зърнени Закуски

Те станаха толкова популярни, че сега всеки втори човек смята подобна храна сутрин за най -добрия избор. В крайна сметка сухата закуска не е толкова здравословна! Сигурен ли си в това? Първо, тя е много калорична (400 kcal на 100 g). На второ място, има невероятно малко фибри. На трето място, в почти всяка зърнена култура има вредни добавки … Тя дори не мирише добре.

Опакован сок

Винаги е толкова вкусно! Но знаехте ли, че вместо добро това вреди? Редовната употреба води до развитие на диабет. Също така съдържа огромно количество химически добавки : фосфати и сулфати, хлориди и други вещества, които причиняват язва на стомаха, гастрит и алергии.

Салами

Натриевият нитрит, PAHs и хетероцикличните амини са три опасности. Натриевият нитрит подобрява цвета на колбасите и дори се бори с бактериите, но редица N-нитрозо съединения причиняват рак. PAH (полициклични ароматни въглеводороди) се появяват при изгаряне на органични съединения. Те също се считат за канцерогенни. И за по-голямата картина – хетероциклични амини. Те се намират във всички видове колбаси . Дори в домашните колбаси, тъй като те се появяват, когато месото е изложено на високи температури.

Искате ли друга зърнена закуска с мляко, плодов сок или сандвич, приготвен от пресен хляб и наденица? Наистина се надяваме, че ще преразгледате приоритетите и диетата си. Ще бъде трудно да се откажете от всичко веднага. Но вече сте предупредени, което означава, че сте въоръжени. Кажете на другите да бъдат обезкуражени.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu