ЗабавноЛинукс

10 ЯКИ САПУНЕРКИ ОТ RED BULL SOAPBOX 2018

Над 49 отбора се бориха самоотвержено с гравитацията във второто издание на уникалното безмоторното състезание по бул. „Черни връх“. Ето за кои викахме най-много:

ХЛЯБОЛИД 1

Никой не е по-голям от хляба, както доказаха Хлеббул Рейсинг Тийм в състав Тони Точилката, Бончо Брашното, Илиян Изпечения и Живко Жътвата. Верни на заканата си да дадат на тълпата „хляб и зрелище“, те прелетяха по пистата в пълно бабешко снаряжение, ръсейки брашно след себе си като Хлебеевата комета.

ЛИНЕЙКАТА

Линейката  на Стоян, Румен и Братоците от отбор Redbullance (написано наопаки под предното стъкло, разбира се) се заканиха, че ще са най-шумният и най-целеустремен отбор и, общо взето, си изпълниха обещанието с много бърза и много смешна помощ.

ГЛАДИАТОРСКА СТРАСТ

Какво по-подходяща име за движеща се композиция от колесница и мъж в римски одежди, който безжалостно бичува пиещи енергийна напитка овце? Отборът в състав Кмета, Шела и Графа с талисман

СТРАШКО ОБЯВИХА, ЧЕ СА СЕ СПРЕЛИ НА ОВЦЕ, ПОНЕЖЕ КОНЕТЕ СА ИМ КЪТ. ОКЕЙ.

БЯСНОТО ОРЪДИЕ

Черешовото топче на състезанието – много мислене и подготовка и в решителния момент едно леко изпукване, но пък отборът заслужава специални бонус точки за майсторско изпълнение на пистата и цялостен пърформънс. Все пак отстрани изглеждаше сякаш пилотът си държи…така де.

ЯМАЙКА

Един отбор, вдъхновен от филмите – не сме сигурни само дали от „Леден болид“ за ямайканския отбор по бобслей на олимпиадата или от „Недопечен“ за едни момчета, чийто лайвстайл не подкрепяме (официално). Бонус  точки за детайлите като номер 420, екипчетата и десеткилограмовия чибук.

THE BOULDER MOBILE

Тези спиритуални наследници на Семейство Флинтстоун се спуснаха облечени по последна мода от каменната ера в нещо, приличащо на камък, като празнуваха преди и след състезанието с бойни  викове и племенни танци. Истински сладури.

КАРТИНГ

Един от най-добре подготвените и професионално изглеждащи отбори на състезанието – тиймът на Sofia Karting Ring, бяха дошли да побеждават, но за съжаление колата им се разпадна по време на епичен скок в голямата локва.

АМИ ТАКА Е В СПОРТА – САМТАЙМС ЛИН, САМТАЙМС ЛУН.

ДЪВКИ, МЕЧКИ И КУНГ-ФУ

Отборът с най-велико име и концепция – дебели брадати мъже, единият от които облечен като фея орисница, а другият като за презентация на новите правила в офиса и защо не – с огромното плюшено мече стил I’m the king of the world, закачено отпред на сапунерката. Уау!

БАБА ЦОЦОЛАНА

Това съоръжение за летене, приличащо на нещо средно между Баба Яга и дженерик мацка от реклама на Red Bull, носеше гордо име от класика на Рамбо Силек и определено изкриви вратовете на всички край пистата. Съвсем заслужено второ място за отбора в състав „Красен – Главатар, Бате Емо – Цар, Пепи – Конструира, Данчо пък шофира“.

ГОСПОЖАТА

Абсолютните властелини на тази гонка – учениците Таниел Гюлиян, Калоян Колев, Георги Вичев и Стоил Николов, които разказват концепцията си с думите: „Дизайнът на количката ни е вдъхновен от личните ни преживявания като ученици.

ЧЕСТО НИ СЕ ИСКА ДА ИЗБЯГАМЕ НАНЯКЪДЕ, ВМЕСТО ДА СТОИМ В ЧАС, ЗАТОВА И КОЛИЧКАТА НИ ПРЕДСТАВЛЯВА УЧИЛИЩЕН ЧИН, МОДИФИЦИРАН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА.

Тя разполага с всичко необходимо, за да можем да пишем домашни, докато се спускаме надолу по пистата: стол, учебници, тетрадка (функционираща и като волан), несесер и моливи“. Мда, а напълно реалният фикус пък беше черешката на тортата.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu