Забавно

10 от най-легендарните Гошовци и Жоровци

Ако си от България, няма как да не познаваш поне един човек, който се казва Георги

Преди някой да заключи, че слагаме знак за равенство между приноса и успехите (в някои случаи – в кавички) на изброените по-долу именици, отбелязваме, че общия знаменател тук е само името. 

Има шега, че всеки ще е на маса някъде на 6 май да празнува с прилежащия си Георги, затова денят е обявен за неработен. И кое не е така? Обаче Георги е един трамплин към всички тези прякори, с които наричаме хората, носещи това име – Гошо, Жоро, Гого, Геша, може и някое по-модерно като Джордж даже. С легендарно име вървят и много отговорности, не само да изпечеш агне на 6-и, разбира се.

НЕ ЕДИН ИЛИ ДВАМА ЕМБЛЕМАТИЧНИ ОБРАЗИ НОСЯТ ТОВА ТРАДИЦИОННО БЪЛГАРСКО ИМЕ, ЗАТОВА ИЗБРАХМЕ ДЕСЕТ, ОСТАНАЛИ В ИСТОРИЯТА ПО ЕДИН ИЛИ ПО ДРУГ НАЧИН:

Жоро Игнатов

Той е дал повече на телевизията от Слави Трифонов и Къци Въпцаров, взети заедно. Често рискува живота, психиката и дори чистите си дрехи, за да  раздаде справедливост там, където и властите нямат сила. Благодарение на неуморната си работа до нас достигат безпрецедентни видеоматериали, вдъхновили шедьоври като „Съдби на кръстопът“.

Гошо от Почивка

Нестандартният изпълнител има малко, но запомнящи се и влияещи на аудиторията хитове. По последна информация от най-верни негови фенове талантът му е по-достъпен от всякога: срещу скромна сума можеш да заявиш персонализирана песен по определени от теб параметри, а той ще я съчини и изпее. Може Бийонсе да има много повече фенове, но дали нейната връзка с тях ще бъде също толкова силна някога?

Георги Димитров

„Лицето“ на комунизма в България събира равнопоставен брой фенове и антифенове, а за нас, милениалите, е просто човек от часовете по история и от разказите на бабите как едно време било по-добре (да, когато си се редил за банани доста повече, отколкото сега по време на изолация).

Георги Калоянчев

Нямаше как да не включим и Георги Калоянчев, който продължава да ни разсмива до сълзи с филмите си дори и постмортем. Изключително високо оценяваме неговия талант и носталгично си спомняме за ролята му в „Бай Ганьо“. Нова интерпретация на филма няма, но имаме нов, още по-реалистичен Бай Ганьо, един тулуп на свободна практика.

Георги Илиев

Всеки татус „брат за брата“, вдъхновен от Георги Илиев и изписан на прасеца на виден люлински престъпник, кара духа на този мафиот от миналото да се мята в гроба като салфетка в БИАД. За мъртвите или добро, или нищо, или неловки селфита на биячи по 70 кг, които го „цитират“.

Жоро Бекъма

РЕАЛНО НЕСЪЩЕСТВУВАЩИЯТ ГЕРОЙ ЖОРО БЕКЪМА Е ЕПИТОМ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

На българския народ, дето пише коментари във Фейсбук от сорта на: „Съсипаха я тая държава“, „Бойко ще ни оправи“ или „5 джито ще ни промие мозъците“, докато гледа малоумни реалитита, бие жена си и отхвърля всички „нестандартни“ интереси на децата си.

Георги Мамалев

Легендата на българската телевизия, кино и театър има толкова силна Геогри-енергия, че дори и героят му в „Оркестър без име“ се казва Гошо. А ако не е гледала като малка Георги Мамалев в „Клуб НЛО“ по Канал 1 – малка е за тебе.

Жоро Пентаграм

Отличително място в тази своеобразна класация има и човекът, който успя да си направи ташак с куп известни българи. Пентаграм загатва сатанински подвизи и облик с псевдонима си, но конкретният Жоро излъчва по-скоро добра енергия. Любопитен факт:

ТЕЛЕВИЗИОННИЯТ ШЕГАДЖИЯ СЕ ИЗЯВЯВА И КАТО ДИЗАЙНЕР НА КОЖЕНИ ЯКЕТА.

Жоро Любимеца

Вечният хит „Дар от съдбата“ е озвучавал сватби, рождени дни и абитуриентски балове на хиляди българи и под ритмите на песента са изпити милиони литри отлежала ракия. Екзотичният микс от мелодия, текст и визуализации в „Дар от съдбата“ изпреварват времето си и вдъхновяват сегашни хипстъри, а Жоро Любимеца като стандартен музикален феномен издава тази емблематична песен и в ден днешен нямаме идея какво става с него.

Може ли да се забрави Георги?

Първият обичан мъж! Кралицата на ретро чалгата в България – Сашка Васева – абсолютно превъплъщава чувствата ни към това име.

НЯКАК СИ ТЕКСТЪТ НЯМАШЕ ДА Е УБЕДИТЕЛЕН, АКО БЕШЕ ИЗПОЛЗВАЛА ДРУГО ИМЕ.

Ако досега не сте били в любовна авантюра с поне един Георги (айде, за мъжете правим реверанс с Гергана), изобщо живели ли сте?

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu