Забавно

10 неща, които не знаете за Кърт Кобейн

Кърт Кобейн никога няма да остарее, да стане демоде или да ни омръзне. Тоя пич е толкова голям, че заслужава само песните на Nirvana да останат в интернет пространството, за да може целият свят, който си мисли, че слуша хубава музика, да се образова.

Но стига сме ви изнасяли лекции, време е да ви кажем 10 неща, които може би не знаете за Кърт Кобейн.

1. Не е знаел, че “Teen Spirit” всъщност е марка дезодорант: Когато Катлийн Хана, вокалистката на Bikini Kill, шеговито подхвърля на Кърт Кобейн, че мирише на “Teen Spirit” (бихме го превели като “младежки дух”), Кобейн решава, че този израз означава, че ухае на революция, а не на конкретен дезодорант, както по-късно се оказва.

2. Сменя три религии: След като родителите му се развеждат, Кърт заживява в приятелско семейство, които са вярващи християни. Той приема вярата им и редовно ходи на църква. По-късно приема Будизма и Джайнизма.

3. Защитавал е ЛГБТ общността: Кърт винаги е бил добронамерен към хомосексуалните. Когато е в гимназията, се сприятелява с момче, за което всички знаят, че е гей. Заради това свое приятелство Кърт често е бил жертва на подигравки и тормоз. Дори веднъж пише: “Не съм гей, макар че ми иска да бях, само за да мога да вбесявам хомофобите.” Дори е писал по стените на кварталните къщи със спрей “Бог е гей”. Бил е също така арестуван заради подобни прояви.

4. Най-добрите му песни са писани заради момиче: Поне половината от парчетата в албума “Nevermind” са написани заради Тоби Вейл от групата Bikini Kill. След като се разделили, Кърт бил толкова съкрушен, че искал албумът да бъде разделен на две части – “Boy” за детството му и “Girl” за връзката му с Тоби.

5. Като тийнейджър е имал сериозни проблеми: Кърт така и не прощава на родителите си, че се развеждат и по този начин разбиват семейството му. Резултатът от раздялата им е един непрестанно бунтуващ се Кърт. Тероризира децата в гимназията, вандалства из квартала и въпреки че е много добър състезател по борба, нарочно губи срещи, за да ядосва баща си.

6. Текстовете не били толкова важни за него: Кърт вярвал, че текстовете в песните винаги са на второ място и не разбирал защо хората били обсебени от идеята да ги дешифрират, защото за него нямали никакво значение. “Защо, по дяволите, журналистите продължават да търсят някакво Фройдистко тълкуване на моите текстове, когато в 90% от случаите дори не са ги чули правилно?”, казва Кърт в едно интервю. Сам описва думите, които използва в песните си, като “смесица от противоречия” и “нещо средно между искреното ми лично мнение и саркастичния, забавен бунт срещу клишетата, които се употребяват от години”.

7. Родата на Кърт Кобейн са били обущари: Името “Cobain” в началото било “Cobane”. Специалисти твърдят, че предците на Кърт, които живяли в малко ирландско градче, всъщност са били обущари.

8. Възможно е Кърт да е имал рак на стомаха: През почти целия си живот Кърт е страдал от силни стомашни болки, а лекарите така и не успявали да разберат какво му е. Той се пристрастява към хероина и заради факта, че наркотикът намалява болките му. Някои доктори смятат, че музикантът страда от рядка форма на рак на стомаха. Ето и думите на Кърт: “Започнах да взимам хероин три дни поред и така болките ми спираха. Беше голямо облекчение.”

9. Мразил е славата: Често се сравнява с актрисата Франсис Фармър и дори пише песента “Frances Farmer Will Have Her Revenge on Seattle”. Тя е родена в Сиатъл, феминистка и политическа активистка, която насила е вкарана в психиатрична клиника.

10. Предпочитал е удобството пред стила: На сватбата си с Къртни Кърт се явява по пижама, защото го е мързяло да си сложи смокинг.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu