Забавно

Шокиращи факта за имението Playboy

Имението Playboy е построено през 1927 година

Намира се в един от престижните квартали на Лос Анджелис. Към двуетажната постройка има и тенискорт, няколко басейна, малък зоопарк и птичи двор.


През 2016-та е купено за 1 млн. долара с уговорката да се ползва от Хефнър до смъртта му

Image result for playboy house inside

Купувач е 35-годишният инвеститор Дарън Метропулос, който е собственик на компанията Metropoulos & Co и живее наблизо. Странното при покупката е, че по време на огледите не е било позволено да се влиза в покоите на Хю Хефнър.


Това не било първото имение Playboy

Image result for playboy house 1927  year

Когато през 1953-та Хефнър издава първия брой на мъжката Библия, той живее в малък апартамент в Чикаго. Пет години по-късно благодарение на големия успех на списанието, Хю купува първото си имение. То разбира се било далеч по-скромно, но все пак Хефнър прави в него закрит басейн, а офисът си слага в спалнята си. Която оборудва със спално легло с диаметър 100 инча. В това имение плеймейтки и барманки в нощни заведения можело да отсядат срещу месечен наем от 50$. Посещенията от мъже били забранени.


Строги правила

Image result for playboy house inside

Да, въпреки разгула, такива наистина е имало. Хефнър държал изключително много да се спазват и режел достъпа на всеки нарушител. Веднъж Майк Тайсън бил поканен на кино вечер в имението. Той се отпуснал в коженото кресло и потънал в дълбок сън. Но, забравил да си изключи звука на мобилния телефон, който позвънял няколко пъти. Това било последния път, в който боксьора видял красивите плеймейтки на Playboy Mansion.


Мястото било доста мръсно

Image result for playboy house inside

При това не в онзи смисъл, а буквално. Много от бившите зайчета на Хю са разказвали, че леглата били стари, а матраците целите в петна. Мебелите били избушени, а пък Хефнър държал всички стаи на момичетата да са с розово обзавеждане и бели килими. Това обаче било проблем не само заради техните токчета, които постоянно трябвалода носят, но и заради многото животни в имението, които свободно влизали навсякъде. Кучетата пък обичали да използват завесите за тоалетна, което създавало един не особено приятен аромат наоколо.


Много знаменитости влизали в имението през подземни коридори

Image result for playboy house secret enter

През 70-те години всички звезди искали да купонясват там, но малцина можели да рискуват имиджа си и да бъдат снимани как влизат през портите на имението Playboy. Макар и до сега да не са били показвани публично, бивши служители на Хефнър твърдят, че тунелите били изкопани от домовете на дузина знаменитости като Уорън Бийти, Джак Никълсън и Джеймс Кейн. Веднъж обаче създателя на списанието е заявил, че „тези писаници са просто първоаприлска шега“. На кое да вярва човек?


Playboy Mansion има собствено гробище за домашни любимци

Image result for playboy house animals

И това не бива да учудва никого. Навремето имението е имало лиценз за зоологическа градина, тъй като из него се разхождали дузина представители на животинския свят. В гробището почиват всички домашни любимци на Хю, дузина маймуни и над 50 птици. Всеки гроб има паметна плоча, на която пише името на животното, което е погребано там.


Вечерен час за зайчетата

Image result for playboy girls

Както е добре известно, Хю винаги е имал по няколко „приятелки“, макар само една да е допускана да прекарва нощите си в неговата спалня. Останалият женски арсенал обитавал имението за да е разположение на плейбоя, когато пожелае. Всяка вечер от зайчетата се очаквало да се прибират най-късно до 21 часа освен в случаите, в които придружават Хефнър на някое пътуване или събитие.


Самият Хю Хефнър не бил голям купонджия

Image result for Хю Хефнър

Въпреки емблематичните партита, вихри ли се в имението през годините, създателя на Playboy не бил много по шумните забави. Правел ги само за да поддържа имиджа на себе си и своята империя. Той далеч повече предпочитал да се излежава по халат и пижама и да гледа стари филми, докато си хапва любимите си бисквитки.


Стаята на Елвис Пресли

Image result for playboy elvis presley room

Легендата разказва, че в някъде в началото на 70-те, певецът се затворил там за няколко дни с дузина зайчета. В годините много хора искали да разгледат стаята, но Хефнър не позволявал и я държал под ключ. Недокосната, така както излязъл от нея Кралят на рокендрола.


 

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu