ИТ Новини

Тъжно. Windows 7 има още една година живот

Колкото и да не ни се искаше да чуем настоящия анонс, то в крайна сметка Microsoft го направи с днешна дата. А именно, че редмъндският гигант ще преустанови поддръжката на Windows 7 на 14 януари 2020 година. Разбира се, ако трябва да сме технически коректни, големите Windows 7 ъпдейти бяха преустановени още през 2013 година със Service Pack 1.

В общи линии обаче, след 14 януари следващата година потребителите, използващи Windows 7, ще трябва или да ъпгрейднат до Windows 10, или да се надяват напълно изоставената им операционна система да продължи да има съвместимост с повечето софтуерни продукти и най-вече да е защитена срещу хакерски и вирус атаки. Последното не сме сигурни, че е много вероятно, след като инженерите на MS преустановява работата си по OS-а.

Другата истина е, че Microsoft не може да поддържа класически операционни системи безкрайно.

Подобен анонс обаче ще хване неподготвени множество компании, които не са се възползвали от безплатния ъпдейт към Windows 10, който MS предоставяше в първата година след излизането на последната операционна система на компанията.

Разбира се, след след точно една година Windows 7 няма спонтанно да спре да „буутва“ – операционната система ще продължи да функционира. Ако обаче бизнесът ви разчита на сигурността, която предоставя MS през равни интервали на време чрез ъпдейти, то е повече от препоръчително да се замислите за вариант, при който трябва да преминете към Windows 10.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu