Новини

“Течност за чистачки” с ракия – хит на Острова

5203792639c93_large

Лондон. Течност за чистачка с ракия. Това не е ново средство, с което няма да ви замръзват стъклата на автомобила през зимата, а препитанието на 25-годишен българин зад граница. Мъжът не си намерил работа в Англия и му хрумнало да вкарва контрабандна ракия, която да продава в бутилки с етикет за течност на чистачки, съобщава Нова тв.

Българската домашна ракия е доста търсена стока на пазара на Острова, обяснява Петър, който живее там от 11 месеца. Той не крие с какво се занимава и уточнява, че безисходицата го е накарала да изкарва пари от контрабанда.  Нашенецът заминал за чужбина без да знае английски в голяма степен, което е една от пречките да си намери работа. В “ракиения бизнес” му помагат негови приятели – шофьори на автобуси и камиони, които получават малък процент за доставката на алкохола.

Умният търговец събира стикери от почистващия препарат около бензиностанции и автосервизи край Лондон и ги поставя на празните туби, в които налива спиртната напитка.

И докато 25-годишният българин застава зад камерата на Нова и не крие с какво се занимава, неговите съучастници се притесняват и не рискуват да направят същото. Риск има и за двете страни- както за Петър, който печели добри пари от продажбата на контрабандната стока, така и за тези, които му я донасят от България. Десетки хиляди евро глоба може да плати един доставчик, ако английските власти го хванат, че снабдява българина с търсения алкохол. Може да се стигне до там, че превозното средство да бъде конфискувано и предадено на скрап.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu