Новини

Спецполицаи пред ПИК: МТел мами жестоко с продължителността на разговорите!

Един от най-мощните мобилни оператори в страната – МТел е замесен в грандиозна измама. Това разкриха пред ПИК източници от специалните служби.

Спецченгетата попаднали на колосалната злоупотреба докато подслушвали разработвани от тях лица. По закон компетентните органи имат право на достъп до мрежата на мобилните оператори, когато работят по съответно досъдебно производство и с разрешение на съответния окръжен съд за използване и прилагане на Специални разузнавателни средства.

“Направи ни силно впечатление, че след като двама от мъжете приключиха диалога си, по СИМ-картите им, които бяха на МТел продължаваха да отчитат, че разговарят още около 2 минути”, разкриха нашите източници пред медията ни.

Това според спецченгетата не е изолиран случай, а масова практика в МТел.

ПИК потърси за коментар МТел. От компанията поискаха да им изпратим въпросите писменно, което и направихме.

Медията ни е готова да публикува позицията на мобилния оператор, в момента, в който пристигне.

Вчера компанията бе разтърсена от няколко уволнения на директори.

С поста директор „Развитие на продукти, услуги и бизнес решения” се раздели Евгени Каракановски, който е част екипа на компанията от самото й създаване през 1995 година. Сред ключовите проекти с негово участието са интеграцията на “Мегалан Нетуърк” и “Спектър Нет”, представянето на фиксирани услуги, както и въвеждането на някои от най-иновативните продукти на българския телекомуникационен пазар.

Деян Пеловски е отстранен от длъжността мениджър „Управление на канали за продажби”. Той напуска след работа в компанията на различни мениджърски позиции в направление „Маркетинг” от 1997 година до сега. Сред проектите, в които е работил, е ключовият Customer Experience.

Стефан Георгиев, директор „Анализи и управление на стойността”, също вече няма да е част от Мобилтел. Той е в компанията от 2001 година и има значителен опит в областта на маркетинга, придобит в Мтел, както и във Velcom, където работи в продължение на пет години, преди да се върне отново в Мтел в края на миналата година.

От днес, позицията директор „Развитие на продукти, услуги и бизнес решения” е поверена на Андреас Елснер, понастоящем директор „Маркетинг”. В допълнение към тази позиция, той ще поеме временно ръководството и на дирекция „Анализи и управление на стойността” и „Управление на канали за продажби”.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu