Забавно

Проучване показа кога и защо може да настъпи смърт по време на полов акт

Сексът носи огромно удоволствие, но може и да предизвика преждевременна смърт. Разбира се, вероятността за това е много малка, но все пак си струва да го отблежим. Не е тайна, че сексът носи редица физически и емоционални ползи. Половият акт засилва имунната система и подобрява качеството на съня. При оргазъм се отделя огромно количество окситоцин, но понякога процесът може да бъде фатален. Дейвид Си Гейз от Уестминстърския университет разкри как по-точно може да се случи това, пише The Conversation.

Специалистът отбелязва, че смърт по време на секс може да бъде предизвикана от твърде силен физически стрес. Различни лекарства също могат да повлияят на това и тези, които лекуват еректилна дисфункция, не са изключение. Както показат резултатите от проучването, в повечето случаи „жертви“ на секса са мъже над 59 години и те умират от инфаркт.

Струва си да се обърне внимание на факта, че от всички случаи на преждевременна смърт не повече от 0,2% са по време на секс. Гайз добави, че последните проучвания показват, че не само мъжете, но и жените могат да умрат и то в по-млада възраст.

Средната възраст на мъжете и жените, починали по време на секс или кратък период от време след него, е 38 години. 35% от всички случаи са при жени. В същото време експертите подчертават факта, че това е изключително рядко.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu