Новини

Из тайните на руската мафия

Image result for russian mafia

Към момента Руската мафия наброява около 500 000 души, които стават все по-влиятелни не само на територията на страната, а и в света. Проституцията в Китай, Макао и Германия, както и наркотрафикът в Узбекистан и Таджикистан, изпирането на пари в Кипър, Великобритания, Белгия и Израел, кражбата на превозни средства, нелегалната търговия с ядрени материали, нелегалната имиграция в Швеция и много други незаконни дейности, са под контрола именно на руските мафиоти.

Мокрите поръчки и търговията с наркотици също са подвластни на организацията, един от чиито владетели – Аслан Усоян, сочен за крал на руската мафия, беше показно разстрелян 16 ануари 2013 година. Усоян, известен с прякора си Дед Хасан, е убит от снайперист докато излиза от ресторант „Каретен двор” на улица „Поварска” (по други данни ресторант „Старата шатра” ). Неизвестно лице е стреляло с автоматично оръжие по него.

Усоян от 2009 г. е лидерът на кавказките престъпни групи и по-голямата част от руските организирани престъпни групи, контролирайки конфликтите и разногласията между тях. Неговата „дясна ръка” – Вячеслав Иванков – Япончик също беше разстрелян от снайперисти още през 2009 година. Самият Усоян е оцелявал в подобен опит за убийство през 2010 година.

Вячесла́в Кири́лович Иванько́в (Япончик), дясната ръка на Краля на Руската мафия, действа на територията както на Русия, така и на САЩ, като оттам контролира организацията на руските гангстери.

Известно име в една от най-мощните престъпни организации е 54-годишният Мовлади Атлангериев, който е известен с престъпните си склонности и е свидетел по делото за убийството на журналистката Анна Политковская, станало на

7 октомври 2006 година. Според разследващите случая неговият подчинен – Хож-Ахмед Нухаев, е извършител на престъплението.

Виталий Димочка е друг важен член на руската организирана престъпност. Той е лидер на Подставската престъпна групировка. След като излиза от затвора, излежавал присъда за убийството на друг гангстер, той си създава собствен крими сериал, който показва от първа ръка какво е в руската мафия.

Сочена за най-влиятелната престъпна организация в цял свят, руската мафия има представители във всяка една държава и всява страхопочитание. Известна е с практиката ‘Вор в законе” (Над закона), която няма аналог в света. Води началото си от 1930 година. Носи свои особени белези, като например спазването на кодекс с определени норми, обичаи и традиции (хората „над закона” се задължават да нямат сериозна връзка с жена), като имат пълна забрана да сътрудничат на властите.

Хората „над закона” се задължават да съхраняват обичаите и традициите на мафията, като се явяват представителна извадка на престъпниците в обществото.

Наказанията за човек „над закона” са тежки. Останалите в прослойката практикуват три вида наказание:

Плесница: Влошава имиджа на престъпника. Прилага се публично и макар последствията да изглеждат незначителни, има голям негативен ефект.

Удар по ушите: Церемония на разжалване на човек „над закона”. Той е лишен от всичките си права на престъпник и повече не е допускан в тези среди.

Смърт: Най-тежкото възможно наказание, което се прилага само за измяна. За предатели са смятани онези, които сътрудничат на полицията, похищават свои хора, убиват без причина и напускат клана.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu