Забавно

Защо скандинавките не се срамуват да се събличат

Скандинавските страни в голяма степен се смятат за образец на равенство между половете. Дори по мерилото на толерантната Европа, гражданките на Швеция, Дания, Норвегия и Финландия имат твърде много възможности от време на време да поемат мъжките задължения, даже и в отношенията с възлюбения. По тази причина много от тях разрешават на мъжете си да изневеряват и дори да съжителстват с други жени. Какво прави скандинвките по-особени? Ето преглед на най-важните причини, според „Русская семерка“.

Епохата на викингите

В средновековна Скандинавия 12–годишна възраст е била считана за най-подходяща за момичето да се ожени. За невестата семейството на жениха плащало обикновено доста сериозен „откуп“. Ако даде изгодно дъщеря си на жених от друго селище, викингът по този начин се заричал да помага на своите съседи при отбраната от неприятели. Понякога давали девойката като заложница в семейство, с което фамилията й има вражда. Сметката била проста: някой от това семейство ще съжителства с нея, ще се родят дечица и с това враговете стават родственици, а въоръжената вражда се прекратява.

Важно е да се знае, че скандинавската жена е можела да поиска развод при следните положения:

  • ако съпругът се облича зле и изглежда мърляв;
  • не я удовлетворява в леглото;
  • ако е хомосексуален.

Той съвсем „легално“ е имал възможността да изневерява с други жени и това не се е смятало като повод за развод и раздяла на имуществото.

Викингът е можел не просто да има любовница, но и да я вземе в къщии и да живее със съпруга и любовница в един и същ дом. Някои воини си докарвали девойки, заловени по време на разбойническите рейдове, други ги купували на пазарите за роби, трети встъпвали в отношения с жени от низшите социални слоеве. Случвало се е един викинг покрай съпругата си да има 2-3 наложници. Съпругите не възразявали, тъй като наложниците нямали никакъв юридически статус и не застрашавали правата им.

„Шведско семейство“

Този термин е стереотип, който всъщност не отразява реалния възглед на скандинивците за брачните връзки. Все пак няма дим без огън. Както своите далечни предци, жителките на Швеция, Норвегия, Дания и Финландия се отнасят спокойно към изневерите на своите половинки. Затова има немалко случаи, в които мъж има връзка с две дами и това не се смята за твърде нередно. От време на време в такива връзки влизат две съпружески двойки, а понякога двама мъже „споделят“ една и съща жена. Скандинавците никак не са консервативни в интимните отношения и затова там още в средата на 20 век бе осъществена сексуална революция. Местните хипита живееха в комунизъм, където любовта бе свободна не на думи, а на дела. Някои скандинавки продължават интимните отношения с бившите си съпрузи след развода. При това в такива отношения понякога се включват настоящите съпруги на експартньорите, та се получават семейни оргийки.

На момичетата в училище се показват мъжки полови органи

В скандинавските страни важна част от образователния процес е половото просвещение на децата. Европейското бюро на Световната здравна организация е разработило обучителна програма, наречена „Стандарти на сексуалното възпитание“. Скандинавските държави се ръководят от този документ в пълна степен.

Половото просвещение на скандинавските малчугани започва още на 4 годинки (!). Възрастните трябва да им говорят за насладата от физическата близост и самозадоволяването. Петгодишните дечица пък узнавт, че има различни семейства и любовта е възможна между представители на един и същ пол. Мжду 6 и 9-годишните вече научават как да се държат при среща с педофил и какво е това секс по взаимно съгласие. 10-годишните получават препоръки как да маструбират и да получават оргазъм. И само на 12 години скандинавските юноши научават от училищната програма, че отношенията между мъж и жена не са само секс, но и романтика.

На момиченцата още в началното училище им обясняват какво е проституция, порнография и сексуална зависимост. Показват им филми, в които се вижда мъжкият полов орган, включително във възбудено състояние. След това ученичките изучават под микроскоп сперма от донори и се научават да използват противозачатъчни средства. На уроците се канят бисексуални и травестити, които спосделят жизнения си опит с малчуганите.

Подобни образователни програми се показват и по телевизията, за да могат някои родители да ги гледат с децата си и да отговарят на възникнали въпроси.

Секс на първа среща

За скандинавските девойки сексът на първа среща е почти правило. Сценарият е доста сходен: отишла в бара, държала се разкрепостено и си хваща ухажьор за една нощ. На сутринта, след пиянството и секса, младежите се запознават. Ако се харесат, започват да се виждат по-често и се опознават. Ако ли не – не. Такъв е животът. При това инициативата за по-продължителна връзка принадлежи на жените – те могат да се обадят или да пратят SMS, ако искат нещата да станат по-постоянни.

Много млади скандинавци не сключват брак, а просто съжителстват. Това в Швеция се нарича „samboskap“. Регистрират се чак когато се появят деца, а в отпуск за отглеждането им често излизат бащите.

Финландските сауни са смесени

Сауните във Финландия са смесени, а не отделни за мъже и жени. Това е в сила за този вид бани независимо дали са обществени или домашни. Там обикновено ходят цели семейства. Стеснителните могат да се загърнат в кърпичка, но финландците и шведите не се срамеват от голота и са свикнали да не обръщат внимание на представители на противоположния пол, които са дошли да се поизкъпят.

В някои обществени сауни все пак има определени дни, в които мъже и жени могат да се напарят поотделно.

Двата пола са в общи казарми

От 2015 година Норвегия въведе задължителна военна служба за жените. Повод за това решение стана признаването на пълно полово равенство между гражданите на тази страна. През 2017 година примера на съседката си последва и Швеция. Девойките на възразяват, а и местата в скандинавските армии са по-малко от желаещите да служат. Наборниците от двата пола се приемат на конкурсна основа. Например в Норвегия от 60 000 младежи и девойки, желаещи на облекат униформата, годишно се приемат едва 8-10 хиляди новобранци.

Жителките на скандинавските страни и по-рано можеха да стават военнослужещи. Във Финландия правото да служиш в армията се установява през 1995 година. При това красивите блондинки не само живеят в една казарма с колегите си – мъже, но и се къпят, разбира се, заедно.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu