Новини

Започна изграждането на „Леден парк“ в Княжеската градина на София

Точно след 3 месеца в София трябва да бъде открит специален “Леден парк”. Той ще бъде изграден в Княжеската градина – срещу Софийския университет “Св. Кл. Охридски.”

Голяма част от алеите ще бъдат заледени, многото разклонения и завои ще доставят удоволствие на любителите на зимните спортове. Паркът ще бъде оформен по подобие на този във Виена и откриването му е планирано за 1 декември.

“Идеята е от 6 месеца. Свързахме се с партньорите от Австрия, които изграждат такива съоръжения в цяла Европа”, обясни пред Радио София Анатолий Илиев – зам.-председател на фондацията „София – европейска столица на спорта“ .

Паркът ще е на площ от 3,5 дка. Ще има обособени сетове за пързаляне на по-напреднали, за деца и за други групи.

Монтажа на необходимите съоръжения ще започне от 1 ноември.

Откриването ще бъде част от визитата на лидери на европейския спорт, които ще посетят страната ни във връзка с връчване на София на знамето за „световна столица на спорта през 2024 г. Самата церемония ще се състои на 3 декември по време на тържествена Гала в зала 1 на НДК. Ден по-рано ще се проведе конференция, на която десетки български градове ще споделят проблеми и добри практики в областта на спорта, да се посочат новите предизвикателства и тенденции сред младежите, каза още Илиев.

Столична община

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu