Новини

Гълъбин Боевски завъртя бизнес с проститутки

Image result for Гълъбин Боевски

Щангистът съдействал с информация на МВР за Орлин Алексиев

Олимпийският шампион по щанги и наркотрафикант Гълъбин Боевски е решил да се върне към един от тъмните си, но доходоносни бизнеси, а именно сутеньорството, научи „Всеки ден“ от свои много добре осведомени източници в ъндърграунд средите. Осъденият на 9 години затвор в Бразилия, но пуснат предсрочно на свобода спортист е собственик в сянка на луксозен бардак, който се намира в столичния хотел „Шератон“.

Имал обаче намерение да отвори още два – един във Варна и един в Слънчев бряг, разкриват запознати. В момента течели кастинги на момичета, които ще се трудят там още от това лято. Подборът се водел от собственичка на малка модна агенция, която има офис на столичния булевард „Александър Стамболийски“ в частта му в центъра на София, близо до Съдебната палата.

В миналото същата агенция е подбирала и момичетата за първия бардак, свързан с Боевски – бар „Скандал“. Собственичката на бутиковата модна агенция е много близка приятелка и на друг виден столичен сутеньор – Дани Обувката, който беше арестуван през 2012 г. от ГДБОП.

На 31 януари миналата година столични антимафиоти от ГДБОП удариха ВИП бардака „Скандал“ и арестуваха 5 човека. Това бяха Валери Попов, Цветан Тиманов, Стефан Марев, Георги Андреев и Гергана Лазарова. Момичетата там са обслужвали основно чужденци за по 800 евро на вечер. Импровизираният публичен дом бил въртян от опандизените между 2010 и 2013 г. Клубът в „Шератон“ се радвал на много големи печалби, поради което срещу задържаните бяха започнати и данъчни проверки за укрити доходи. Час секс с момиче от клуба струвал 200 евро. В цената обаче не влизали допълнителните екстри като шампанско, масажи и голи танци. С тях сумата можела да скочи до 300-400 евро. За цяла нощ секс с девойките пък платежоспособните чужденци трябвало да се бръкнат с поне 800 евро. Мястото е отлично подбрано, тъй като се намира в много скъп хотел и там ходят хора със сериозни финансови възможности.

Официално по документи момичетата били представяни като масажистки, тъй като към клуба е имало и масажно студио с джакузи. Това е било само прикритие. Едва когато някой чужденец е проявявал интерес към определено момиче, тогава са му казвали, че може да получи повече от масаж. Проститутките разказали на полицаите, че освен секс услугите предлагали на клиентите си и кокаин. Белият прах вървял между 120 и 140 лв. за грам. Според жриците наркотикът се осигурявал от Валери Попов, а той го взимал от дилъри на Гълъбин Боевски.

Месечните приходи от престъпната дейност на групата била около 150 000 евро общо от продажба на секс и кокаин. Като свидетел беше привлечена и 31-годишната Гергана Лазарова от Пазарджик, регистрирана за проституция в България и Холандия. Тя не беше тикната в ареста, тъй като е майка на тримесечно бебе. Нейната роля в бандата била да набира момичетата. Разследващи твърдяха, че освен да вербува девойки, младата жена ги изнасяла и за работа в чужбина, където да практикуват най-стария занаят.

Според източници на „Всеки ден“ от спецпрокуратурата основните доказателства, с които магистратите разполагали за ключовото участие на Боевски в търговията с плът, идвали от тартора на разбитата банда Валери Попов. Съществувала дори и хипотеза от обвиняем той да стане основен свидетел. Това е и единственият от арестуваните, който излезе на свобода срещу сравнително скромната парична гаранция от 8000 лв., която изненадващо дори не беше обжалвана от прокуратурата. В рамките на досъдебното производството бе доказано, че за 3 години бардакът „Скандал“ е направил близо 10 милиона лева оборот, така че малката сума от 8000 лв. на Попов намирисва на сделка. Гълъбин Боевски всъщност използвал това лице за подставено, а през цялото време той е бил собственик на бара, разкриват ченгета. За първи път щангистът навлиза в бизнеса с проститутки през 2005 г., когато взима бардака от сегашен известен политик.

След като през октомври миналата година Боевски изненадващо бе освободен от затвора в Бразилия и тайно се прибра в България, той се скри от публичността. Дори в блока, в който живее в столичния квартал „Борово“, никой от месеци не е виждал известния си комшия.
Според източници на „Всеки ден“ от специалните служби Боевски е съдействал с информация на прокуратурата и МВР за разбития през февруари тази година мега канал за трафик на кокаин от Латинска Америка към Европа. В рамките на това разследване агенти на ДАНС претарашиха офисите на столичния общински съветник Орлин Алексиев. Горещата връзка между общинаря от ГЕРБ и пуснатия предсрочно от затвор в Бразилия по обвинение за наркотрафик Боевски е Евелин Банев. Официалната връзка между тях пък е Матей Боев, който е дясна ръка на Брендо и един от най-сериозните организатори на трафика на кокаин, вкарван от Южна Америка за Европа.

Гълъбин Боевски е бил съдружник със съпругата на Боев – 35-годишната Милена Боева. Тя и щангистът имаха обща фирма – „М-Юнайт“, която бе с предмет на дейност търговия на едро с хранителни продукти. През 2009 г. щангистът излиза от фирмата.

Обща фирма с Милен Боева има и Орлин Алексиев. Тя се казва „Билд АМ2″, регистрирана е през 2005 г. и се е занимавала със счетоводни услуги. Спецченгета са сигурни, че през това дружество са се изпирали пари, придобити от продажба на кокаин.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu