Забавно

България строи ракиопровод, ще топли Европа през зимата

ПРАВИТЕЛСТВОТО – Служебният премиер Гълъб Донев обяви нови антикризисни мерки за справяне с тежката зима, която предстои.

“България ще изгради нов ракиопровод, който да снабдява западна Европа с ракия, за да може да им е топло и на душата и на тялото през тази зима. Парите от строежа ще се влеят в българската икономика, а българската ракия ще се влее в гърлата на западния европеец.”- обяви той.

Очаква се ракиопроводът да се състои от над десет тръби, най-големите ще бъдат за сливова и гроздова, но редица по-малки ще снабдяват с дюлева, кайсиева, крушова и други. Целта е Европа да пребори зимата по изпитана българска рецепта.

“Изпитаната българска рецепта се състои от плодове и захар, ферментирали в плевнята. Европейците са доволни, защото решението е веган и без глутен.” – отговори Гълъб Донев на въпрос за пояснение.

Осигурени са количествата за ракиопровода още от сега, като над 80% от нужните 10 кубически тона на ден ще се осигурят от 93-годишен дядо от Сунгурларе, на когото му е останало малко от миналата година.

“Няма да има недостиг на ракия. Основните количества, нужни на Европа, могат да се осигурят от две-три баби. Ако на един българин му трябва около литър на ден през студените зимни месеци, на един германец му стига да отвори бутилката и да я помирише.”

“Обмисляме през лятото да обърнем потока и към България да тече немска бира, за да компенсираме високите цени на тока за климатици.” – довърши Донев.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu