Новини

“Брадатата жена” Кончита Вурст е победител в “Евровизия”

CONCHITA WURST ...the Eurovision Austria 2014...HD # 1
play-sharp-fill

CONCHITA WURST ...the Eurovision Austria 2014...HD # 1

Австрийският певец Кончита Вурст, известен като “Брадата жена”, спечели тазгодишният конкурса на “Евровизия” с баладата “Въздигни се като феникс” (“Rise Like a Phoenix”). Грандиозното шоу се състоя в Копенхаген. Над 180 милиона зрители в Европа и света гледаха представлението, което бе предавано от телевизиите на 45 държави.

“Брадатата жена”, както стана известен певецът, извървя пълния път от абсолютен аутсайдер, какъвто беше в късната есен на 2013 година, до победител на финала, на който победи с 290 точки.

Освен с песента в стил Джеймс Бонд, облеченият в женски дрехи Вурст се изяви със своите спортни качества, акробатичност и брада. Той надделя в конкуренция с холандския дует “Дъ Комън линетс”. Трета се класира шведската певица Сана Нилсен.

Победата на Вурст донесе първа победа на Австрия в песенния конкурс на “Евровизията” от 1966 г. насам.

“Тази нощ се посвещава на всички, които вярват в бъдещето на мира и свободата. Знаете кои сте. Ние сме обединени и никой не може да ни спре!”, заяви Вурст.

Тазгодишното издание на “Евровизия” премина под надслова “Присъедини се”. Надпреварата събра заедно необикновена смесица от поп-песни и балади, придружени със зрелищни сценични представления. Следващото издание на Евровизия ще се състои в средата на май в австрийската столица Виена и ще бъде юбилейно 60-то в историята.

Преди финалния етап на тазгодишния конкурс, имаше петиции сред зрителите от Беларус, Армения и Русия с настояване сценичната изява на травестита Вурст да бъде “изрязана” или “редактирана” в телевизионното предаване за тези три страни. По принцип песенният конкурс на “Евровизия” трябва да бъде напълно лишен от политически елемент, отбелязва АП.

Според агенцията изпълненията на руските представителки – близначките Анастасия и Мария Толмачови – и на украинката Мария Яремчук не са дали израз на настоящото напрежение между Киев и Москва. Но всеки път, когато Русия получаваше гласове от съседни на нея държави, мнозина от 10-хилядната публика в Копенхаген викаха “У-у-у!”. Още по-силни такива възгласи се чуваха и когато зрителите в Русия даваха високи оценки за представителите на бившите съветски републики Азербайджан, Армения и Беларус.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu