Новини

Бивш гард на Георги Илиев от ВИС: Слави Трифонов е момче за всичко на мутрите!

„Слави Трифонов ли? Той е наше момче. Всъщност дори е наш продукт. Беше ни удобен, а и ние на него. Селянче с провинциално мислене, което го дават по телевизията, с огромен хъс и малко талант. Който искаше, освен да стане известен, и да бъде богат. Перфектна комбинация, за да се възползват Васил и Жоро от него. Трифонов се заблуждаваше, че те са му приятели, но истината беше, че той просто им беше удобен”. Това твърдят и до днес хора от бившата мафиотската структура ВИС, близки до създателите на престъпния конгломерат – братята Васил и Георги Илиеви.

Същите, които и Слави Трифонов величае и не крие колко е възхитен от мъжеството им. Куп авери на двамата братя разкриват, че Дългия е бил едно от мометата им за всичко и помнят скандални факти, на които са били очевидци, омерзени от желанието на гологлавия да раздава морал от екрана с днешна дата, забравяйки какви ги е вършил в миналото.

„Ние сме лошите в страшния филм, тъй пожела си съдбата…”

Песента „Студио Х” кънти в аулите на различни университети в страната през последните седмици. Песента на „Ку-ку бенд” подгрява появата на Слави Трифонов пред студентите. На тези срещи Трифонов стартира политическия си проект, който щедро е финансиран от банкера беглец Цветан Василев. Шоуменът разпалено крещи на младежите как трябва да се борят и изметат сегашните управници.

Всъщност Трифонов не е нито лош, нито участва в страшен филм. Той просто е една марионетка на чужди интереси, какъвто винаги е бил. Неговата роля навремето според един от най-близките хора на Георги Илиев е била да препира пари и да забавлява елита на ВИС.

„Слави публично много пъти е казал, че се възхищава от мъжкарството на Жоро и Васил Илиеви. Те ми бяха приятели, но нека да видим от какво всъщност се възхищава. Бог да ги прости, Илиеви си бяха престъпници. Рекетът в България се зароди от тях. Хиляди честни българи, опитващи се да правят бизнес в началото на 90-те години на миналия век, бяха притискани от тях, от мен и от момчетата от наказателните ни бригади всеки месец да ни се отчитат с пари. Който не искаше, го пребивахме. Някои ги и убивахме. Жоро и Васил подкупваха министри и висши ченгета, за да действат необезпокоявано.

Те са създателите и на организираната контрабанда и наркотрафик в България

Спомняте ли са Косьо Самоковеца? Тонове наркотици вкарвахме. Милиони направихме. От това ли се възхищава Слави Трифонов”, пита риторично бившият висаджия.

През миналия век Дългия е използван и за бизнес проекти на мафиотското сдружение. Например ВИС са изпирали част от парите си покрай музикалната му компания БМК. Схемата е била елементарна, но суперефикасна. Трифонов уж е продуцирал певци и певици, близки до ВИС. Групировката пък е изливала сериозни суми в клипове, албуми и концерти.

Спомняте ли си звездите от изгряването на чалгата – Сашо Роман, Кали, Марко и Снежина, изпълнителите на култовото парче „Тирбушона” – Братя Кулинови, Хари Христов, Сашка Васева? Те бяха звезди на култовата БМК – собственост на Слави Трифонов.

Как шоуменът решава да се занимава със създаване и лансиране на фолкзвезди

БМК e основана през 1993 г. с първоначално наименование “Музикална Къща Ку-Ку” като продуцентска и дистрибуторска фирма, ориентирана предимно към продажби на най-популярната българска попгрупа “Ку-ку бенд” и едновременно с това – на музикална и артистична продукция от репертоара на музикално-развлекателните предавания „Ку-Ку”, „Каналето” и „Хъшове”.
В средата на 90-те години, освен издаване на албумите на „Ку-ку” и „Каналето”, Слави Трифонов и „Ку-ку бенд” започват издаването и лансирането на чалга певци. Основно рамо за начинанията му дава Васил Илиев. Двамата са доста близки до самата смърт на Императора на ВИС.
Дори във фаталната вечер за Васко, на 25 април 1995 г.,

Слави го чака на среща в столичния ресторант „Мираж”

на която да обсъдят общите си виждания за развитие на нашенския фолк. Двамата са повлияни от музикалната вълна на сръбската чалга и добре осведомените фолканализтори смятат, че БМК е замислена именно като български вариант на известната по това време в Югославия продуцентска къща „ЗАМ Продакшън”.

През 1995 г. Георги Илиев решава, че в империята му трябва да има и модна агенция. Формално Мая Илиева я основава заедно с Дим Дуков. Агенцията е кръстена „Ексграунд”. Фирмата бързо натрупва контингент от красиви момчета и момичета. Сред тях са сегашните тв звезди и секссимволи Ники Илиев и Владко Карамазов, шестият по хубост в света Мариян Кюрпанов – преди това бодигард в лятна дискотека „Алиби”.

Има и девойки, като избягалата от „Визаж” Цеци Красимирова и неизгрялата като певица и съпруга на Дони – Нети. После идват превърналите се в гаджета първо на звезди, а след това на

наследника на ВИС Таки – Диляна Попова и Боряна Шехтова

Управител на „Ексграунд” беше Розалия Тинкова. Публична тайна беше, че агенцията бе създадена с идеята да бъде луксозен бардак, който да задоволява сексмераците на Илиев и аверите му от ВИС. Слави Трифонов пък препоръчвал момичетата на свои приятели и бизнес партньори, разказват хора от ВИС. „Жоро пък му се отблагодаряваше с други финансови услуги”, спомня си източникът ни.

След убийството на мафиота агенцията логично фалира, като едноличен собственик остава само Мая Илиева. До 2013 г., когато окончателно „Ексграунд” е заличена от търговските регистри.
Години по-късно, и по-точно през 2010-а, след ареста на една миска, която се оказа и ВИП проститутка, стана ясно, че

самият Трифонов имал навика да си плаща за секс

На 18 април преди 5 години ГДБОП закопча топмоделката и носителка на титлата „Мис България” Галена Димова. Димова е цъфнала в полицейска разработка в края на август 2009 г. За красавицата е получена оперативна информация, че се занимава със сводничество, а самата тя също проституирала. Моментът, в който носителката на титлата „Мис България” е избрала да навлезе надълбоко в древния занаят, е бил стратегически подходящ. По това време в арестите се намират всички ВИП софийски сводници, сред които Димитър Митров-Полицая и Даниел Бурджиев-Дани Обувката. След масираните им арести в бизнеса с плът се освободи гигантска ниша, към която Димова е проявила апетит.

Галена и към днешна дата се води действащ модел, макар че няма договор с никоя модна агенция. Има информация, че се е опитвала да вербува свои колежки от подиума да работят за нея. Обещавала им е, че ще печелят минимум по 5000 лв. на месец. Топмоделът Галена Димова е печелила няколко титли за красота, като най-престижните са „Мис България Вселена – 2006” и „Мисис България 2010”. В модните среди беше публична тайна, че покрай манекенството си изкарва допълнителни доходи като компаньонка. След ареста й от МВР официално съобщиха, че три проститутки – Галена, Вера Дзънгова и Теодора Янкова, са бръмчали на цени от 600 до 1200 лв. на час.

По-високата сума е била тарифата на Димова. Дългокраката миска си е изкарвала чисто по около 10 бона на месец по този начин. Много любопитно е, че докато телефонът на миската е бил подслушван от специалните служби преди ареста й, са

засечени десетки нейни разговори със Слави Трифонов

Освен да харчи пари по красиви жени, хитрият шоумен умее добре и да управлява и собствените си финанси. За парите си използва познайте на кого съветите. Разбира се, на приятелите си от мафията. Този път обаче не от ВИС, а от конкурентната им групировка СИК на братя Маргини.

Фирми на братята и на телевизионния водещ са регистрирани на един и същ адрес в САЩ. Слави Трифонов и братята Маргини се оказват свързани посредством две офшорни фирми с едно и също седалище в Уилмингтън, окръг Ню Касъл, Делауеър. Такъв скандал гръмна преди 5 години. Другата топла връзка между тях е бившият вече ректор на скандалната Свищовска академия Величко Адамов.

Вътрешно разследване на преподаватели в нея е установило, че той е

посредничил при създаването на офшорката на Слави „Фулмър трейд линкс”,

която впоследствие прави непарична вноска към „Фулмър ентъртейнмънт” ООД. Фирмата нашумя преди време, когато се оказа, че тя притежава 90% от дружеството на Слави Трифонов „Седем осми”. По този начин на практика само 10% от приходите на известния телевизионен водещ отиват в хазната, а останалите потъват в офшорката. Сигнал за връзката между фирмата и Свищовската академия беше изпратен в прокуратурата, копие от него има и в Народното събрание. Уведомени бяха и други институции, сред които и НАП с молба да се направи пълна проверка на приходите на офшорката.

„Искаме

НАП да направи пълна ревизия на офшорните фирми на Слави

Трифонов. Говори се, че въпросната фирма е създадена зад паравана на телевизионна игра с бюджет 11 милиона лева. Ще трябва и съответно комисията за корупцията да си каже думата. Според мен поредната далавера на кръга около Величко Адамов е точно работа на прокуратурата и данъчните. Поискахме справка и действително разполагаме с документи, според които има едни и същи адреси, на които са записани офшорки на Маргините и на Слави Трифонов. Аз предполагам какво ще отговорят те – че там се помещава кантората и е направена съответната регистрация, но подобни съвпадения най-малкото са съмнителни”, заяви през 2010 г. тогавашният вносител на сигнал и бивш депутат от „Атака” Борислав Стоянов.

Слави Трифонов тогава, силно уплашен, е направил пътека до висши управляващи политици с молба прокуратурата и данъчните да не го разследват, разкриват запознати с аферата. Същите политици той сега нарича бандити и иска да ги сваля от власт. Окрилен, че след като приятелите му мафиоти един по един бяха убити, той си намери нов господар. Този път крадлив банкер – Цветан Василев.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu