Забавно

София, мой малък Шанхай: 10 ползи от мръсния въздух

През последните дни много се изговори за замърсяването на софийския въздух, който със стойностите си от 20 пъти над нормата изпревари световни средища на фините прахови частици като Делхи и Шанхай. Всички посрещнаха новината с паника, което е неправилна реакция. Докато се концентрираме върху негативните ефекти на черния въздух, не можем да забележим каква благодат всъщност е замърсяването. Ето най-големите ползи от смога:

София е номер едно

Столицата винаги е била на челна позиция в сърцата ни, но досега никога не е заставала на върха на световна класация (въпреки, че в статистиката за консумация на алкохол на глава от население бяхме опасно близко).

СЕГА ВЕЧЕ Е ОФИЦИАЛНО – СОФИЯ Е НОМЕР ЕДНО.

При това в престижна, сериозна, международна ранглиста. Пукайте се от яд, Норилск!

Имаме тема за разговор

Ръка на сърцето, за какво щяхме да си говорим, ако не беше замърсяването? Коледа е скучна тема, задръстванията се изтъркаха, а даже и някоя бележита победа на Гришо не може да обедини цял един град така, както колективното нещастие. Няма нужда да благодарим на Фандъкова, тя играе за феновете.

Има зелен билет

На теория в дни с повсеместно, тотално и безапелационно замърсяване, градският транспорт е безплатен с помощта на зелен билет. В действителност зеленият билет се оказва бяла лястовица. За съществуването му има по-малко доказателства, отколкото за снежния човек Йети. Където и да отидеш, навсякъде по бутките толкова говорят за свършване, че се чудиш в порно филм ли си си озовал. А защо просто при наличие на суперсмог контролите не си взимат почивка, а в метрото да е ден на отворените врати?

ТОЛКОВА ЛИ Е ПО-СЛОЖНО?

Живот като на кино

В условията на постоянна магическа мъгла, която е обгърнала София от край до край, всички сякаш сме се озовали в някой филм. При това без да се налага да плащаме пари за билет и още толкова за пуканки. За наше съжаление филмът е хорър от типа на „Мъглата“ по Стивън Кинг, а времетраенето му е по-дълго от на „Ирландецът“ (най-дългият филм познат на човечеството).

Светлините са като в дискотека

С всички тези пушеци навсякъде, усещането е като на ранен “Метрополис” към два сутринта, когато някой е прекалил с машината за пушеци и всичко, което виждаш, са силуети и размити светлини. С други думи – страхотно е!

Друсаш се без пари

И като стана дума за пестене – един основен клубен разход отпада: перото за наркотици в пазарската кошница на парти софиянците вече значително се стопило. Все пак, с всичкия този пушек във въздуха по цял ден си в състояние на трансцедентална медитация и интоксицирана психотропна еуфория, напомняща ефекта на една определена група фармакологични вещества. Отново – съвсем без пари. Все пак защо да си харчиш кинтите за наркотици от незнайни дружбенски химици като получаваш успокоение, ступор и наркотичен сън директно в централната нервна система, само ако отвориш прозореца.

Няма нужда да спираш цигарите

Един от големите проблеми на всеки пушач е чувството за вина, че тровиш тялото си със своята зависимост. Сега това притеснение напълно отпада, защото демиджът върху дробовете ти от софийския въздух е толкова голям, че

ДАЛИ ПУШИШ, ИЛИ НЕ – ВЕЧЕ Е ВСЕ ТАЯ.

С този новооткрит вътрешен дзен можеш да си пушиш на спокойствие. Ако пък си непушач – запали си една цигара. Така и така се тровиш, по-добре го прави с кеф!

Седиш си вкъщи

FOMO е проблем на цялото ни поколение. Но страхът да не изпуснеш какво се случва, бледнее пред страха от смъртта, който е вроден и е заложен поколения назад в родовата ни памет. Сега вече имаме абсолютно леджит причина да не излизаме от вкъщи. Отдавна чакахме нещо подобно, нали?

Пътуваш до екзотични локации без да напускаш града

Ако винаги си мечтал за екскурзия до Китай, Мексико или индустриалните части на Русия – получаваш я, при това без никакво финансово или логистично неудобство. Кеф ти Делхи, кеф ти Шанхай… отваряш прозореца и се пренасяш в Мумбай! Центърът напомня за Мексико Сити, а кварталите са умалени копия на Адис Абеба, Порт-о-Пренс, Дака, Карачи и Майлуу Су. Толкова много туризъм, при това за левче-кефче!

Спестяваш пари като живееш по-малко

ДАЙ ДА СИ ГО ПРИЗНАЕМ – ЖИВОТЪТ Е СКЪПО УДОВОЛСТВИЕ.

Просто сме разглезени и не можем да се откажем от него. Затова замърсяването ни помага елегантно в тази екзистенциална дилема като се самоубиваме бавно и неусетно, вместо да се мъчим в скучна агония стотици години стил пенсионерите в Западна Европа. Софиянци ще живеем кратко, но пък изпълнено с емоции, за да бъдем красиви трупове. Като истински рокзвезди!

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu