По колко изкарват порноактрисите за една сцена?

Попитайте някоя порнозвезда нещо за секса и вероятността да ви залее порой от информация с множество поискани и непоискани детайли е огромна. Стига, разбира се, да не ги питате за пари и хонорари. Тогава разговорът става неудобен.

Когато обсъждате тарифите за заплащане, работещите в розовата индустрия, подобно на масата от хора, предпочитат да си мълчат по темата. Много често излизащите информации за доходите са силно преувеличени (малцината изпълнители, които спокойно говорят за пари, неизбежно се поставят в по-високия край на цитираните от тях самите скали).

26-годишната Ариана Мари припомня колко малко знаела тя за структурата на заплащането и колко е разчитала на своя първи агент, когато тепърва е навлизала в индустрията. Началните хонорари на Мари за момче/момиче момиче е 1200 долара. По днешните стандарти това е около горната граница.

За сметка на това агентът й получава доста повече от средното. От всеки неин хонорар в началото той получавал по 40% при средна комисиона от 10-20. Но както при много други бизнеси, новобранците често биват прецаквани откъм заплащането и с времето се научават да внимават за такива некоректни сделки.

“Всеки път, когато бях на снимачната площадка, започвах да питам останалите момичета по колко им взимат техните агенти. Те отговаряха – по 10-15%. И аз започнах да се питам защо тогава моят ми взима по 40”, разказва тя.

Следващият агент на Мари поне отначалото изглежда по-добре. Неговият дял е стандартен, но пък за сметка на това минава доста време, преди да й осигури участия според желаните от нея хонорари, които по думите му били “твърде високи”.

В крайна сметка се оказва, че конкретният агент работи по-скоро за компаниите, отколкото за клиентите си, предлагайки им преференциални сделки. А причината за това е най-простата от всички.

“Агентът беше приятел с някои от компаниите и той сам понижаваше хонорарите ми. Неговото извинение беше, че по този начин ще получавам повече оферти за работа. Но аз вече работех много”, разказва тя.

Днес тя получава хонорарите, които иска, но зад това стои нейното присъствие в социалните медии – с над един милион последователи в различните платформи, тя има базата, която изглежда достатъчно убедително за продуцентите от компаниите в бранша.

Главният изпълнителен директор на Mean Bitches Глен Кинг не се притеснява да плаща на изпълнителите над стандартните за компанията си тарифи, стига математиката да излиза накрая.

“Това е бизнес уравнение. Ако ще плащам на някого 1200 долара вместо 1000 долара, трябва да съм уверен, че ще спечеля още поне 200 долара от тази сцена, но актрисата трябва да е популярна. Има ли тя фенската база зад гърба си, за да оправдае плащането на допълнително? Отварям нейното представяне в класациите, последователите й в Twitter, Instagram. Не става въпрос за тези 200 долара отгоре, дадени веднъж. Ако снимате с тази актриса 8 сцени за месец, това са допълнителни 1600 долара. Накрая трябва да излезеш с един добър процент отгоре печалба”, обяснява Кинг.

“Сега е важно да се ангажираме със социалните медии – много момичета биват наемани или биват отхвърлени заради броя на последователите им. Instagram играе наистина голяма роля. Но това е една от клопките, защото Instagram има политика спрямо порноактрисите”, коментира суперагентът, специализиран в индустрията за възрастни Марк Шпиглер.

Известно е, че редица социални медийни платформи прочистват профили, ориентирани към развлекателния бранш за възрастни, дори и в тях да няма нищо нецензурно. Заради ефекта на Instagram върху бизнеса обаче много от актрисите превантивно създават резервни профили, в случай че основните им бъдат блокирани или изтрити.

Шпиглер си е изградил репутация на агент, който осигурява на своите звезди хонорари над средните нива и той е съгласен да говори в конкретика.

“Минималното, което се плаща при сцена момиче/момче с анално проникване е 1200 долара за момичето, но в повечето случаи освен това има DP (двойно проникване – бел.р.), при което хонорарите на нашите момичета започват вече от 1500 долара и нагоре. Ние взимаме еднакво за всички. Някои агенти или някои момичета искат повече пари, ако става въпрос за междурасова сцена. Ние не прави това, освен ако не става дума за първа междурасова сцена за момичето. Но това е практиката ни и при първа сцена с анално проникване или за други първи пъти”, обяснява той.

Колко обаче всъщност получават порнозвездите по стандартни тарифи за различните секс сцени?

Според разговори с различни компании, агенти, актриси и актьори, цените варират наистина много според изпълнители, но все пак има някакви общи стандарти.

Средни цени при жените за единична сцена и при нулеви доходи от авторски права:

Момиче/момиче: 700-800 долара. При анално проникване: 900-1100 долара

Момче/момиче: 900-1000 долара. При анално проникване: 1100-1200 долара

Двойно или тройно проникване: 1200-2500 долара

Тройки, четворки и оргии: Базовите тарифи + допълнително по 100-200 долара за всеки допълнителен човек.

Средни цени при мъжете за единична сцена и при нулеви доходи от авторски права:

За новобранци в сцена момче/момиче: 300-500 долара

Доказани изпълнители в сцена момче/момиче: 500-1200

Тройки, четворки и оргии: Базовите тарифи + 100-300 долара (не винаги на човек).

Жените, които тепърва навлизат в индустрията получават по-високи хонорари, тъй като първите им сцени често са доста търсени. При мъжете е обратното. Компаниите се притесняват да наемат нов и недоказал се човек – проблемите с ерекцията са особено скъпи при снимките, особено когато местата за снимане се отдават на час.

Така че хонорарът за доказал се изпълнител мъж може да се удвои с годините, докато при жените най-често ръстът в хонорарите остава незначителен.

“Стандартните тарифи за изпълнители от мъжки пол са 300-400 долара, докато не се утвърдят. Работиш първо с по-малките компании, за да навлезеш в нещата, но в рамките на година след това, ако си солиден в работата си, можеш да удвоиш хонорара”, казва Айзая Максуел, настоящ изпълнител на 2019 г.  управляващият мъжки изпълнител на годината 2019 на браншовите награди Xbiz.

“Всяка година вдигам хонорарите си, но спечелването на наградата Xbiz ги затвърди”, казва Максуел и добавя, че въпреки това не обича да говори по темата за парите, тъй като това може да му предизвика търкания с други колеги. И според него това е обичайно за бранша.

“Никой няма да ви каже колко изкарва, нито ще ви покаже чека си след сцената. Това е малко подтиквано от егото. Можеш да заслужиш определена тарифа, но трябва да си я спечелиш”, обяснява той.

Носителката на наградата Xbiz при сцена момиче/момиче за 2018 г. Дарси Долче се съгласява с това – ако искаш високи хонорари, трябва да си ги спечелиш.

“Направих добра сцена. Дойдох на снимачната площадка добре изглеждаща. Кожата ми изглеждаше добре, ноктите ми не бяха в ужасно състояние. Аз съм професионалист, идвам навреме, лесно се работи с мен, така че си мисля, че си струвам парите”, казва тя и допълва, че при някои момичета нещата са като при купуването на чанта “Луи Витон” – плащаш не толкова за чантата, колкото за самото име.

Но подобно на почти цялата индустрия, Долче отказва да говори в конкретни цифри: “Не ми е удобно да казвам тарифата си. Цените са частни. И не са ничия работа, освен ако не става дума за агент или за някой, който ще плати в крайна сметка хонорара.”

1,314 total views, 6 views today

Напишете коментар

Admin

http://Chat.FreeUniBG.eu