КАК ДА НЕ: ЗАСПИМ НА РАБОТА

Вечер не можете да се занесете до леглото, сутрин не може да се изнесете отнего. Ах, тези закачливи парадокси на живота! Отвсякъде можете да чуете, че човек има нужда от между 6 и 8 часа сън – има се предвид на вечер, не на седмица. Как да запазим присъствие на работното място, когато животът ни е бил повече от спането?

Нека за начало да отметнем очевидното – тонове кофеин. Кафето и енергиините напитки сериозно уврежда вашето здраве. Защо, мислите, Редбул ви дава крила? Защото така се полита към вечния сън.

Много леко се разболейте. Нямам предвид да шмъркате антракс от коремчето на луда крава. Само се разподсмърчайте малко. В офиса ви някъде нависоко по стените трябва да има бяла, продълговата кутия. Това е климатикът. Намалете температурата, докато на дисплея не изпише „Плутон“, и седнете под него. След като се разболеете, кажете, че сте болен и си тръгнете от работа. Докато седите под климатика, гледайте в една точка.

Недейте да мислите много. Това изтощава мозъка и ви се доспива още повече. Гледайте в една точка. Гледайки точката, гледайте да не е много голяма. За предпочитане е да е черна, за да ви успокоява и напомня на вечната житейска празнота.

Ако сте държавен служител, имате изобилие от черни точки за гледане. Ако не – гледайте новата песен на Гери-Никол. Емоциите няма да ви дадат да спите. Песента е… интересна. От медицинска гледна точка.

Бъдете Найджъл Фараж. Така няма да можете да спите от проклетия.

Стойте прав. Кажете на колегите си, че ви е писнало да седите или просто, че седенето е вредно – то вече всички живеят здравословно и всичко е вредно. Щом глупостите на Фараж минаха, и вашите глупости ще минат.

Заседнете в асансьора. Ако в сградата няма асансьор, сбъркайте я с друга сградата и заседнете в нейния асансьор. Желателно е това да стане в час пик, за да дойдат техниците по-бавно. През това време вие, разбира се, мощно откъртвате. След това го играете жертва и прочее, даже може да осъдите някого за някой лев. Така се правят пари, докато спиш.

Причинявайте си дълбоки психологически травми на стратегически места из града. После на път за работа минете през някое от тези места, за да задействате освежаващия посттравматичен стрес.

Няколко съвета от общ характер:

Пуснете си отпуската в дните преди отпуската на шефа. Така тъкмо вие ще се върнете незнаещи какво става и той ще си тръгне, та ще може да си отспите.

Всички си купуват фалшиви пари, фалшиви дипломи, фалшиви диаманти, а никой не си купува фалшива жълта книжка. Само си дайте сметка колко полезна може да ви е, когато ви застигнат досадни неприятности.

И накрая – стойте до прозорец. Шумът от ентусиазма на гражданите ще вдъхне нов живот на личността ви и ще ви поддържа буден и мотивиран, докато пак не стане вечер и не дойде време да гледате сериали вместо да си легнете.

 1,826 total views,  2 views today

Напишете коментар

Admin

http://Chat.FreeUniBG.eu