Новини

За убийството на Виктория Маринова е задържан 21-годишният Северин Красимиров

21-годишният Северин Красимиров от Русе е задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова. Това обяви на извънреден брифинг в Министерския съвет вътрешният министър Младен Маринов.

Той потвърди, че Красимиров е задържан късно снощи в Германия от местните власти. Той се е укривал в три германски провинции.

Тялото на 30-годишната журналистка беше открито в събота – 6 октомври, на крайбрежната алея в Русе. Била е убита по особено жесток начин, като преди това е била изнасилена.

„До момента не се изключва нито една версия за убийството – от личния живот до професионалната й дейност. Започната е проверка на всички факти и обстоятелства. Изготвен е списък на лица от криминалния контингент, извършен е оглед, назначени са съответните експертизи”, уточни Маринов.

Северин Красимиров има криминална регистрация за кражба на цветни метали. Иззети са веществени доказателства, свързващи лицето с убийството.

Главният прокурор Сотир Цацаров също потвърди, че разследването на жестоко убийство продължава по всички възможни версии.

Събраните до момента данни обаче сочели, че става въпрос за спонтанно нападение с цел сексуално посегателство. Изнасилването и побоят са били брутални. Преди нападението заподозряният за убийството Северин е употребил голямо количество алкохол. Тренирал е бокс.

Image result for Виктория Маринова

На 21-годишния младеж са повдигнати две задочни обвинения – за изнасилване и за убийство, извършено по особено жесток начин, допълни Цацаров.

Премиерът Бойко Борисов се оплака от натиска, на който са били подложени държавните органи въпреки неговият призив от неделя да се изчакат няколко дни.

Българи направиха така, че очерниха държавата си по брутален и гаден начин, каза Борисов по повод международния отзвук, който получи убийството.

В публикации в престижни медии и в коментари в социалните мрежи на чиновници от Брюксел се говореше за убийство на разследващ журналист, свързано с работата му.

„Ще имаме сериозен разговор в ЕНП като отида там, но това е политиката. Много неща бих казал още, но ще минат добрия тон. Отнасяме се с внимание към всяко разследване, към всеки сигнал. С нищо не сме заслужили като държава така да бъде охулена страната. Мигар това не се случва в други държави или е някакъв изолиран случай? ”, коментира Борисов.

Премиерът уточни, че германски съд ще реши за екстрадицията на задържания Северин Красимиров на база изпратените ДНК експертизи.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu