Забавно

Дръзка карта показва по какво всяка страна е водеща в света

Всяка страна в света е “номер едно” в някакво отношение – тази карта от създателите на комикса Doghouse Diaries показва точно в какво. А България?
България живее американската мечта – буквално това заявява надписът върху  картата на страната ни. Оказва се – това разбираме от пояснението в скоби – че България е на първо място в света по собственост на жилища. Северната ни съседка пък е на първо място по интернет скорост, а южната – по тютюнопушене.

Авторите на картата посочват и списък с източници, oт които е взета информацията за всяка от страните. Тя не е особено надеждна: предимно статии от Уикипедия, в които не винаги са цитирани достоверни или достатъчно актуални пъвоизточници.  Данните за България са от 2011 г.

От картата научаваме разнородни факти в абсурдни комбинации, подбрани очевидно със сатиричен ефект. За Русия според авторите това са малини и ядрени бойни глави, за Канада – кленов сироп и удари на астероиди.  САЩ може да се похвали с най-голям брой нобелови лауреати и хора, убити от косачки.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu