ИТ Новини

5 въпроса от интервютата за работа в Google

Google е компания, която е известна не само със своите постижения, но и с уникалните си интервюта за работа. Те могат да се проведат буквално навсякъде – в кафето на ъгъла или дори в Skype, а въпросите, които интервюиращият задава, ще бъдат толкова трудни, че и най-находчивите и умни хора биха се затруднили да отговорят успешно.

Ето защо решихме да подберем 5 от най-трудните въпроси, на които кандидатите за работа в Google са били принудени да отговарят.


Билярдни топки

Разполагате с 8 билярдни топки. Една от тях тежи малко повече от останалите. Колко претегляния на везните ще ви бъдат необходими, за да разберете коя топка е по-тежка? Нямате право да използвате измерителни тежести.


Мъртвецът в пустинята

В пустинята е намерен мъртъв човек. В ръката му има кибритена клечка. Няма каквито и да е следи около него. Защо и как е умрял?


4 литра вода

Разполагате с неограничено количество вода и две кани. Едната побира 5 литра, а другата – 3 литра. Измерете точно 4 литра.


Мечки

Построявате къща – всичките й страни са с южно изложение. Внезапно забелязвате мечка. Какъв цвят е тя?


Хапчета

Лекар дава 4 хапчета на пациент: по две от два различни вида. Пациентът трябва да ги приеме на два пъти: по едно от всеки вид на закуска и вечерта. Ако обърка дозата или не вземе хапчетата, ще умре. Но хапчетата изглеждали по един и същ начин и той без да иска ги разбъркал. Как да изпълни рецептата и да оцелее?


Отговорите


Билярдни топки

Два пъти. Всички топки се разделят на три групи: две по 3 и една по 2. Първо претегляме двете групи по 3 топки. Ако една от двете е по-тежка от другата, вземаме които и  да е 2 топки  и ги претегляме една спрямо друга. Ако са равни, значи третата топка е онази, която търсите. Ако при първото теглене двете групи се окажат с еднакво тегло, то претегляте двете топки от третата група и отново откривате коя е по-тежка.


Мъртвецът в пустинята

Този въпрос проверява колко сте добри в пресъздаването на събития и навързването на фактите. Мъжът е умрял, защото е паднал от самолет, който е започнал да губи височина и сблъсъкът е бил неизбежен. Парашутите били по-малко от пътниците, поради което те теглили клечки кой да остане без парашут. Мъжът с късата клечка скочил без.


4 литра вода

Пълните 5-литровия буркан с вода и после от него пълните 3-литровия буркан. След това изпразвате последния. Взимате 5-литровия буркан и изсипвате оставащите два литра в 3-литровия буркан. След това напълвате отново 5-литровия буркан и изливате вода /1 л/ в 3-литровия буркан, докато го напълните. Така в 5-литровия буркан остават 4 литра.


Мечки

Бяла мечка. Само на Северния полюс всички стени гледат на юг.


Хапчета

Разделяте всички хапчета на две половинки и от всяко изпивате по една сутринта и после вечерта.


Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu