Новини

Илън Мъск обяви и показа, с какво ще започне колонизацията на Марс

 

Мъск най-после сподели с широката общественост плановете си за начина, по който неговата компания SpaceX ще изпрати хора на Марс. Новият космически апарат се нарича Interplanetary Transport System (ITS), а Илън Мъск показa демонстрационен клип, на фона на който съобщи по-подробна информация за ITS.

 

Мъск е изчислил, че за извеждане на космическия апарат на необходимата траектория е необходима тяга от 28 730 000 фунта, а това означава, че ITS ще използва минимум 40 от новите ракетни двигатели Raptor, успешните тестове на които бяха проведени миналата седмица.

 

Когато космическият кораб бъде изведен в орбита, първата степен на ракетата-носител ще осъществи меко кацане на Земята и след презареждане веднага ще бъде изстреляна отново. ITS ще бъде зареждан в орбита чрез една от ракетите за многократно използване на Мъск, която на всеки 20 минути ще извежда в космоса танкер с гориво.

Космическият кораб ще отвори своите два слънчеви панела с мощност 200 KW, от които ще получава енергия по време на полета.

 

Към днешен ден, цената на доставката на един човек до Марс струва около $10 милиарда. Чрез зареждането на ITS в орбита, тази цена може да падне с 500%.

Друг важен момент в плана на Мъск за колонизация на Марс е производството на гориво на Червената планета, с което хората ще могат да се върнат на Земята. Ето защо SpaceX възнамерява да използва течен метан, който е лесен за произвеждане на Марс.

 

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu