ИТ Новини

Apple получи патент за управление чрез жестове в три измерения с помощта на камера

Aмериканското патентно бюро даде на Apple невероятно широк патент за управляване на компютърни системи с жестове, с помощта на камера или камери. Патентът е с номер 8,933,876 от 13-ти януари 2015 година, а много пазарни анализатори коментираха събитието с “Извинявай Kinect!“.

След като миналата година Apple закупи компанията PrimeSense стана ясно, че възнамерява да работи чрез управление с жестове в трите измерения. Да не забравяме, че SmartSense е израелският стартъп, разработил 3D сензорите Kinect. Тогава се появи неофициална информация, че Apple използва технологиите на този стартъп при разработването на Apple TV и интелигентни часовници. Сега, освен патентите на SmartSense, Apple е притежател и на новия патент “Потребителски интерфейс за управляване в три измерения”.

Патентът покрива невероятно широк диапазон. Например от управление на компютърни системи чрез движение на пръстите във въздуха до размахване на неодушевени предмети, подобно на Хари Потър с магическата пръчка.

Засега, безконтактният контролер Kinect е една от най-разпространените системи от този вид, който разпознава до 25 различни действия, извършвани от 6 потребителя. Мнозина недоумяват, как е възможно да получиш патент за технология, която вече съществува и се използва.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu