ИТ Новини

Най-добри Android OS приложения за камера

Да си фотограф-аматьор е голяма работа в днешно време. Има хора, които са превърнали в професия правенето на снимки с iPhone-а си. Приложенията за камера и обработване на снимки работят доста добре, като дават достъп до някои изключителни функции на телефона (като например HTC Zoe или Samsung Drama Shot).  Но понякога ти се иска нещо по-различно и малко по-уникално. Тогава е моментът да хвърлиш един бърз поглед на най-добрите приложения за снимки през операционната система Android. И точно това е, което сега ще направим.

CAMERA MX

Първото приложение в нашия списък е Camera MX (безплатно). Сравнявайки го с другите не можем да кажем, че е нещо особено. Няма задължително всички функции, които един фотограф би желал, но ако сте просто любител и ако ви харесва споделянето на снимки с Google+ или Instagram, то това би ви било повече от достатъчно.

 

CAMERA ZOOM FX

Camera Zoom FX e следващото приложение ($3,99). За разлика от Camera MX и повечето други приложения в списъка ни, Camera Zoom FX има различен подход в използването на ефекти и филтри за обработване. То позволява смесването на различни ефекти, за да можете сами да създадете филтър. Ако прекалено много ви мързи да направите това, в приложението ще намерите вече готови и спокойно може да изберете между тях.

 

CAMERA360 ULTIMATE

Camera360 Ultimate (безплатна) е не само едно от най-популярните приложения за Android, но и едно от най-добрите.  За много потребители това приложение като цяло замества оригиналната камера. Не е учудващо, защото в него са събрани всевъзможни функции. Наскоро дори е ъпдейтнато и включа повече настройки. Така ще получите още по-добро усещане, докато снимате.

CAMERA FUN PRO

Camera Fun Pro ($0,99) e следващо в списъка и е създадено за едно по-различно съсловие от хора. Филтрите, налични в приложението, са по-шантави и забавни от тези, които притежават разгледаните дотук апликации. Едно от готините неща е, че приложението ти показва как би изглеждала снимката с някой ефект, още преди да си я направил. Така че не е нужно да снимаш, да слагаш ефекти и да се надяваш на кадъра, който искаш – тук става от първия път! Разбира се, има и по-професионални налични филтри, но като цяло това приложение набляга на смешното и по-разчупеното.

 

CAMERA JB+

Camera JB+($1,99) става все по-популярно и е базирано на камерата na Android OS Jelly Bean. Има три възможности за снимане: нормален кадър, видео и панорамна снимка. Има вграден редактор на снимки и може да се правят малки корекции по снимката. Ако ви допада нормалната камера на Android, то това приложение е препоръчително за вас!

CYMERA

Cymera (безплатно) е поредното приложение на Android, което е широко разпространено. С повече от 10 млн. изтегляния до момента се нарежда на високо място по ранг сред всички подобни на него. А и е доста високо оценявано от потребителите. За разлика от повечето такива апликации, Cymera се съсредоточава върху заснемането на определен тип снимки. А именно – снима предимно портретни кадри.  Разбира се, има и функциите на стандартна камера с всички ефекти и филтри, но „специалността“ му е снимки в лице. Има напълно отделен набор от опции, когато се опитваш да заснемеш снимката на някого :)

DSLR CAMERA PRO

DSLR Camera Pro ($2,99) e апликация, която много прилича на софтуера, който ще видите на една истинска DSLR камера. Включва възможността да променяш настройката за светлочувствителност, компенсацията на експонацията, баланса на бялото и т.н.  Има и някои обикновени функции като цветни ефекти и геомаркиране. Важно е да се отбележи, че функциите на приложението зависят от хардуера на апарата ви. Това означава, че приложението може да поддържа тези функции, но камерата на телефона ви да не може, в такъв случай няма да успеете да се възползвате от тях. Ако сработят, това е едно страхотно приложение.

 

GIF CAMERA

Gif Camera (безплатно). Нека приемем факта, интернет нямаше да е същият без всеизвестните ни Gifs. Със следващото приложение в нашия списък можете сами да създавате гифчета с камерата си. Всъщност е доста лесно. В основата е да хванеш кадъра, който искаш да направиш на gif, снимаш и след това приложението само го превръща в такова. Може да се добавят рамки и да се споделя навсякъде.

 

GOOGLE CAMERA

Google Camera (безплатно). Това приложение беше създадено (може би се досещате) от Google по-рано тази година. Беше доста популярно за известно време и е много функционално. Славата му се дължи на това, че има възможност за Photosphere или Lens Blur Mode, които позволяват малко по-различни снимки. Високо оценено е, но трябва да се отбележи, че както DSLR Camera, така и тук, някои от функциите зависят от апарата, който се ползва. За щастие приложението е безплатно, така че не пречи да се пробва.

HD CAMERA ULTRA

HD Camera Ultra (безплатно или $1,90) . Една по-проста камера, която разполага с баланс на бялото, различни режими на фокусиране и приближаване на кадъра. Изглежда много добре и се фокусира върху дизайна най-вече. Може да се изтегли безплатната версия, в която има реклами или да платите $1,90 и да се отървете от тях.

 

LINE CAMERA

LINE Camera (безплатно) е едно от новите приложения в нашия списък и има защо. То е едно от най-популярните в момента приложения за Android и има набор от функции. Включва над 20 филтъра, рамки, фото-редактори, щампи и различни други инструменти. Набляга се на вече снимания кадър и неговото обработване. Не бихте сбъркали с използването му, след като вече милиони са го пробвали и изглеждат доволни.

 

 

OPEN CAMERA

Open camera (безплатно). Тези от вас, които са фенове на софтуер с отворен код, определено ще харесат това приложение. Тази апликация е привлякла голям брой почитатели и голямо внимание, високи оценки също. Оборудвана е с функции като zoom,  face detection, фокусиране, автоматична стабилизация и още някои основни неща като ISO, баланс на бялото и заключване на експозицията(ако хардуерът ви поддържа тези функции). Напълно безплатно е и лесно за използване.

PAPER CAMERA

Paper Camera ($1,99) е следващото приложение в списъкa с интересните приложения за камера при Android OS. Самото приложение има доста голям рейтинг в магазина и явно доста се харесва от потребителите. Странното е, че има само един филтър, но явно разработчиците са уцелили точния. С това приложение можете да се забавлявате, дори само когато го използвате, за да гледате през него. Разбира се, това, че разполага само с един филтър, не означава че той не може да бъде персонализиран по ваш вкус.

 

OTAKU CAMERA

Otaku Camera (безплатно) е още едно интересно приложение, насочено към любителите на мобилната фотография. За разлика от Camera 360 или Camera MX, които имат по-общи функции, Otaku Camera е по-насочено към любителите на анимета и манга. То разполага с много интересен филтър с рамки и графични наслагвания, които превръщат всяка снимка в кадър от манга филмче. Това приложение е наистина много забавно и ще придаде на всеки кадър голяма уникалност. Освен вградените филтри, има възможност за изтегляне и на различни теми, които разполагат с още филтри. Имате възможност да приложите голяма доза креативност и да направите едни доста забавни снимки.

 

SNAP CAMERA HRD

Snap camera HRD ($1.99) e последно в списъка, но не и по важност. Приложението съществува отдавна, но е все още едно от най-добрите за Android. Предлага много функции, които е трудно да не се забележат. Най-добре е да се покаже!

Трябва да се има предвид, че някои от приложенията за телефони (особено при Sony, Samsung и HTC) са разработени специално за тези апарати и камерите им. Затова първо трябва хубаво да се поразровите в маркета и да прецените кое от тези 15 ще е най-подходящо за вас. Enjoy!

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu