Новини

Девствеността се връща на мода

Image result for Девствеността се връща на мода

Девствеността отново се връща на мода. Причината е, че все повече млади българки се увличат по учението за връзката между половата целомъдреност и здравето на бъдещото поколение. Доктрината, известна като телегония, датира от XIX век, но напоследък отново намира ренесанс и се разпространява масово в интернет, пише “Телеграф”.Основният й постулат е, че първият сексуален партньор на една девойка оставя следа в поколението й, дори то да е създадено с друг мъж години по-късно. Ето защо все повече нашенки подхождали изключително внимателно към избора на пръв партньор. Гледали да е с добри гени за създаване на поколение, а тийнейджърки пропагандирали полово въздържание с цел да не се допусне лош ген у бъдещото отроче.

Форумите изобилстват от потребителки, които очевидно приемат телегонията за истина. “Презервативът не предпазва ли от подобно влияние”, пита например бъдеща майка в нета. В друг форум става ясно, че млада жена е оставена от приятеля си, тъй като той разбира, че не е девствена.

Твърденията на телегонията стигат и до някои нови православни сайтове, които също започват да я дискутират. Според богослови няма нищо лошо в това, да се напомня на младите жени, че целомъдрието е една от добродетелите. Но не бива да се стига до крайности. “Телегонията е една зле скълъпена лъжа, в която никъде не присъства Бог, тя ни се натрапва като псевдоправославна просвета”, посочва д-р Камен Данов, критикувайки родни свещеници, които популяризират неоснователна хипотеза.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu