ИТ Новини

Facebook изглежда работи по здравни функции за своите потребители

Facebook вече знае адски много за вас и живота ви, но изглежда, че социалната мрежа е на път да научи нещо повече и за здравното състояние на потребителите си.

Това твърди агенция Reuters, според която Facebook очевидно работи по включването на функции, свързани с личното здраве, които да бъдат достъпни за ползвателите на мрежата.

Цитирайки “трима души, които са добре запознати с въпроса”, агенцията твърди, че Facebook възнамерява да въведе специални общности, които да подпомагат хора, страдащи от определени здравни проблеми. Предвидени са също така и възможности за “превантивни грижи”, които да помогнат на хората по принцип да подобрят начина си на живот.

Анализатори веднага коментират, че ако Facebook също тръгне по пътя на Google и Apple в здравните услуги, това бързо може да се превърне в още един ценен източник на данни за социалната мрежа. Въпреки това споделянето на лична здравна информация далеч не е същото като да споделяш снимки от ваканцията така, че дали потребителите ще възприемат тази идея е съвсем друг въпрос.

Loading

Admin

https://Chat.FreeUniBG.eu